airinthe
airinthe

Språkkrøll i «Da damene dro»:
«It's so much air in the beer»

Alf Ingars engelskkunnskaper blir satt på prøve når det kommer turister på besøk. Se video!

I kveldens episode av «Da damene dro» får vi se at det blir hektisk for Alf Ingar Lind når han har første dag med ansvaret for Laukviks eneste pub og kro «Fyret».

Les også: Tøff start med første dag uten damer

Til vanlig er det kona Trude som driver kroa, og når hun er borte så har han ikke noe annet valg enn å brette opp ermene og trå til. – Folk var veldig tålmodig og skjønte situasjon om at gubben skulle styre sjappa alene.

Det er midt i turistsesongen, og det Alf Ingar frykter aller mest er at det skal komme et busslass med folk som skal ha mat samtidig.

Alf Ingar er ikke vant til å jobbe på «Fyret», så når det kommer turister byr det også på språkutfordringer.

Se når Alf Ingar får sin første engelskutfordring på «Fyret» i videoen øverst!

– Det høres sikkert helt grøtete ut

– Engelsk er jeg ikke særlig god i, men det var litt artig med engelsktalende gjester på «Fyret», sier Alf Ingar til TV2.no.

Nå er han spent på å se seg selv snakke engelsk på TV.

alfingar_kristin
alfingar_kristin

– Jeg tror jeg kommer til å le. Det høres sikkert helt grøtete ut. Jeg er ikke glad i å snakke engelsk og særlig ikke når jeg blir spurt om ting. Da er jeg kanskje litt tilbakeholden. Men må man, så må man og da er det bare å prate ut av helsike, om det er rette ord her eller gale ord der så spiller det ikke noen rolle, sier Alf Ingar med et smil.

– Hva var det verste med å ha alt ansvaret på «Fyret»?

– Da det ble mange gjester som skulle spise samtidig som det kom inn bestillinger per telefon. Jeg var så svett at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Det ble vel forsinkelser på to-tre timer, men folk var veldig tålmodig og skjønte situasjon om at gubben skulle styre sjappa alene. Det var mange smil å se likevel. Folk forstod at det var slik det var for tida.

Se lengre eksklusive klipp som ikke er vist på TV på TV 2 Sumo her! (abonnementstjeneste)

– Det står stor respekt av det hun gjør

Alf Ingar er ikke i tvil om at han har lært noe etter de ti dagene på kroa.

– Jeg har lært at det ikke er så enkelt å være der nede som jeg hadde i trodd. Når Trude er der er det akkurat som om det ikke er så mye arbeid. Men det viser seg jo at det er mye arbeid. Jeg vil absolutt si at det står stor respekt ut av det hun gjør der.

Heldigvis for Alf Ingar så kunne også datteren Kristin ta i et tak på «Fyret».

– At Kristin var veldig flink til å hjelpe faren sin skal jeg innrømme. Hun er flink. Uten henne hadde det kanskje vært litt mer turbulente saker og ting som hadde skjedd, sier han og ler.

Se også: Her er det verste øyeblikket for «Da damene dro»-Brit

Følg «Da damene dro» på Facebook

«Da damene dro» ser du på TV 2 i kveld klokken 20.00!