AG Københavns Joachim Boldsen og Steinar Ege (Foto: Fisker, Claus/SCANPIX)
AG Københavns Joachim Boldsen og Steinar Ege (Foto: Fisker, Claus/SCANPIX)

AG København med gigantunderskudd

Steinar Eges klubb går med et underskudd på 47 millioner kroner.

Hardtsatsende AG København har flust med store navn i stallen. De danske stjernene Mikkel Hansen, Joachim Boldsen og Kasper Hvidt, samt svenske Nicklas Ekberg, islandske Snorri Gudjonsson og vår egen Steinar Ege er blant profilene i den danske håndballklubben.

På banen har det gått strålende så langt. AG København topper den danske serien foran KIF Kolding. Klubbens eneste nederlag kom mot Robert Hedins Aalborg i forrige serierunde.

LES: Sensasjonell seier for Hedin

Eier Jesper «Kasi» Nielsen har imidlertid ambisjoner som strekker seg lenger enn Jack & Jones-ligaen. Nielsen har sett seg ut Final4 i Champions League som et passende mål.

LES: AG København henter ny profil – satser på tre hovedtrenere
LES: Eges trenere gikk på dagen

Ikke overraskende viser det seg nå at det koster flesk å blande seg inn i Europatoppen.

Ifølge Jyllands-Posten går klubben med et underskudd på nesten 47 millioner kroner.

I tillegg til underskuddet på 47 millioner kroner har klubben kun fått inn 33 millioner sponsorkroner av budsjetterte 62 millioner kroner.

- Som en konsekvens av den nåværende likviditetsmessige situasjonen følger ledelsen selskapets økonomiske utvikling tett, og gjør oppmerksom på de usikkerheter og risiki som er forbundet med innfrielse av forventninger på inntektssiden, skriver direktør Søren Colding i regnskapet.