Line Jahr og Bjørn Einar Romøren (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Line Jahr og Bjørn Einar Romøren (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Line Jahr kan hoppe med gutta i 2013-VM: – Da jeg begynte ble jeg tatt for å være gutt

Når lagkonkurransen i normal bakke går av stabelen i Val di Fiemme går av stabelen 2013-VM skal den bestå av to menn og to kvinner.

Onsdag ble det kjent at FIS har bestemt at menn og kvinner skal sammen hoppe lagkonkurransen i VM som går av stabelen i Val di Fiemme i 2013.

Hoppsporten er innovativ
Da TV 2 Sporten onsdag fikk tak i Line Jahr var skihopperen veldig fornøyd med bestemmelsen fra FIS.

– Jeg synes det er kjempeartig at FIS ønsker at vi skal hoppe sammen med gutta. Det viser at hoppsporten er innovativ med tanke på å gjøre sporten mer spennende og at man er villig til å gå nye veier.

Vil gjøre det mer spennende
Jahr mener også at bestemmelsen kan føre til en mer spennende konkurranse hvor flere land kan hevde seg.

– Dette vil føre til at det er flere land som kan stille lag og kjempe i toppen. Sveits, Frankrike og ikke minst USA kan nå få veldig gode lag.

Hopplagene har allerede fått et godt samarbeid med ansettelsen av Alexander Stöckl.

– Vi har hatt et kjempesamarbeid etter at Stöckl ble ansatt. Vi har flere samlinger med gutta og merker at samholdet er bedre enn noen gang. Nå har vi også de samme fysiske testene som gutta.

Blir bedre av å trene med gutta
Jahr mener også at kvinnene blir bedre av å trene mye med herrelandslaget.

– Dette vil gjøre oss bedre. Vi trener de samme tingene som gutta og de er ofte litt bedre på de tekniske utførelsene. Pluss at vi er bedre på noen andre ting som kan gjøre de til bedre hoppere også.

Ble tatt for å være gutt
Kvinnehopp har i de seinere årene fått et veldig oppsving. Line Jahr mener det er noe helt annet enn da hun var liten.

– Ja herregud. Da jeg begynte å hoppe ble jeg tatt for å være gutt. Nå er det flere enn noen gang som hopper. Vi har fortsatt en vei å gå, men dette kan være med å gjøre det lettere for oss. Vi ser at rekrutteringen blir større og større og nå holder også jentene på lenger enn tidligere.