perry (Foto: Frode Olsen)
perry (Foto: Frode Olsen)
Per Joar Hansen (Foto: Frode Olsen)
Per Joar Hansen (Foto: Frode Olsen)

U-landslaget måtte trene på sjuerbane

Alt gikk galt da Norge startet forberedelsene til EM-kvalikkampen mot Belgia.

Se Norge U21 - Belgia U21 direkte på TV 2 SPORT 1 eller vårt kampsenter torsdag kl. 19.00

Stavanger (TV2 Sporten): Mandag ettermiddag hadde U-landslaget sin første trening før EM-kvaliken mot Belgia kommende torsdag. Det gikk overhodet ikke etter planen.

På Stavanger stadion ble Norge møtt av låste dører. Per Joar Hansen beordret guttene umiddelbart å klatre over portene. Det skulle vise seg å bli det minste problemet. Flomlysene kom aldri på. Den flotte gressbanen var dermed ubrukelig på grunn av mørket.

Sjuerbane
Spillerne måtte dermed ty til en liten kunstgressbane med tilhørighet til stadionanlegget. I dunkel belysning på 25 ganger 40 meter var det begrenset hva Per Joar Hansen fikk ut av treningen. Noen vil kalle det en parodi, men landslagstreneren hadde trolig rukket å telle til ti da TV 2 ønsket en kommentar.

– Jeg sa til spillerne at dette ikke er noe vi skal bruke energi på. Når vi klarte oss gjennom flyforsinkelser i Aserbajdsjan, så fikser vi også denne situasjonen, sier Per Joar Hansen til TV2 Sporten.

Les også: U21-landslaget sitter fast i Aserbajdsjan
Les også: «Jallatur» for A-gutta – nytt landslag for U23
Les også: Semb roser Mats (16) - Norge jakter nye talenter

Han legger likevel ikke skjul på at en viktig treningsøkt gikk fløyten.

– Vi har kun 30 samlingsdøgn i året. Til denne kampen skulle vi gjerne hatt tre kvalitetsøkter på gress. Nå måtte vi selvfølgelig endre treningsinnholdet på kort varsel. I dag hadde vi sett for oss en sekvens med spill på stor bane og keepere i mål. Det ble selvfølgelig aldri noe av, sier Hansen.

Per Joar Hansen (Foto: Frode Olsen)
Per Joar Hansen (Foto: Frode Olsen)

Les også: Engelsk sjokkåpning ødela for Norge

Usikker på hvor det gikk galt
Bjørn Magne Eriksen som var på plass i Stavanger ble etterhvert glovarm på øret. Representanten ringte uttallige aktører for å finne en løsning. Den beste forklaringen fikk han trolig av sin egen kollega Leif Ivar Akselvold i NFF.

– Jeg sitter på en e-post som bekrefter at Rogaland fotballkrets har bestilt bane til 16:30 mandag kveld. NFF og kretsen gjør jo regning med at dette innebærer at flomlysene blir slått på. Det er tross alt mørkt ute på denne tiden av året, sier Akselvold til TV2 Sporten.

De to siste øktene blir avholdt på Viking Stadion. Der spilles også kampen torsdag kveld.