Timmy
Timmy

Runden oppsummert: Wikestads utvalgte

Dette husker kommentator Kasper Wikestad fra helgens Premier League-runde.

Rundens gavmilde

Wes Brown
Gamlesjefen Sir Alex Ferguson feiret 25 år i sjefsstolen på Old Trafford. Selvsagt kunne ikke festen ende med poengtap mot Sunderland. Så da Manchester United stanget på drømmenes teater, tok Fergusons tidligere elev, Wes Brown, ansvar. Med et flott hodestøt stanget han ballen utagbart forbi keepervikar Kieran Westwood, og ga den snart 70 år gamle skotten den beste jubileumspresangen han kunne fått. Tre poeng, og fortsatt heng på ”den irriterende naboen”.

Rundens David Seaman

Ali Al-Habsi
David Seamans redning på Sheffield Uniteds Paul Peschisolido avslutning i 2003 har blitt legendarisk. Al-Habsi dro den enda et hakk lenger mot Wolves. Han hadde nemlig nettopp gjort en fantastisk redning. Det er likevel en enda større forskjell. Mens Seaman fikk hjelp av forsvaret sitt slik at Arsenal ikke slapp inn mål, så sto Wigan-forsvarerne som saltstøtter og så på at Wolves fikk komme til nok en avslutning. Da måtte til og med omaneren strekke våpen. Tipper det er en tidligere Lyn-keeper som var alt annet enn fornøyd med lagkompisene på banen på søndag.

Rundens fly

Blackburn-supporternes protest-fly
Blackburn hadde lagt ned forbud mot bannere som krevde Steve Keans avgang på Ewood Park. Men de misfornøyde supporterne lot seg ikke stoppe av det. Midt under kampen mot Chelsea sirklet et fly over hjemmebanen til Blackburn med et stort banner hengende bak med påskriften ”Kean out”. Skotten lot seg imidlertid ikke affisere av det, og mente han ikke hadde fått med seg flyet. Han mener dessuten at spillerne begynner å bli lei protesten.

Rundens bart

Joey Bart(on)
Movember-kampanjen til støtte for forskning på prostatakreft og mannesykdommer er i full gang. Joey Barton er en av flere Premier League-stjerner som lar det gro under nesa til støtte for aksjonen. Med bart og en fandenivoldsk innstilling, regjerte han og Alejandro Faurlin midtbanen mot verdensstjernene i Manchester City. Endte uten noe annet enn hederlig omtale, men QPR var svært nære et eller tre meget overraskende poeng.

Rundens forvandling

Bolton
Det har stort sett gått i tap for Owen Coyles mannskap denne sesongen. Faktisk hadde de tapt åtte av de ti første før hjemmemøtet mot Stoke. Men spillerne stupte ut av startblokkene som tigere, og allerede før to minutter var spilt, satt den første bak Asmir Begovic. Det var for øvrig en skikkelig luring. Dommer dømmer for tilbakespill, Ivan Klasnic river ballen ut av hendene til Stoke-keeperen, dytter den til side og hærfører Kevin Davies gir Bolton den kick-starten laget trengte. Uten seier for Bolton ville det blitt langt opp, nå er det kun ett poeng opp til streken. Nå gjelder det bare å finne litt stabilitet. Laget har vunnet 4-0, 5-0 og 3-1 denne sesongen, men tapt resten.

Rundens evighetsmaskin

Brad Friedel
Den 40 år gamle amerikaneren sto i helgen sin 285. strake Premier League-kamp. Sist gang han ikke spilte fra start var i 2003/04-sesongen. Og den aldrende keeperen holder fortsatt nivået. Hadde flere supre redninger, og var en stor bidragsyter til at Tottenham tok tre poeng i nok et London-derby.

Rundens lama

Antolin Alcaraz
Det meste butter mot for Wigan. Laget har åtte strake ligatap og ligger helt sist i Premier League. I helgen ble de slått av laget som nesten var i like dårlig form før møtet, Wolverhampton. Da kampen nærmet seg slutten, tok frustrasjonen overhånd for Antolin Alcaraz, og TV-bildene viser at han spytter på Wolves-stopper Christophe Berra. Nå kan paraguayaneren vente seg en tre kampers utestengelse.

Rundens bil

Morten Langlis Toyota Corolla
Toyota Corolla ble tema i TV 2s Premier League-studio lørdag kveld. Da kom det fra at dette faktisk var kommentator Morten Langlis første bil, men at han ikke hadde problemer med damene til tross for en litt lite imponerende bil. Da ekspert Peter Beagrie lurte på hva det ble ledd av i studio, tok programleder Jon Hartvig Børrestad litt hardere i da han skulle oversette. Historien fikk enda en vri med ”He got laid in a Corolla”.