Yngve Hallén (Foto: TV 2)
Yngve Hallén (Foto: TV 2)

Divisjonsforeningen vil ikke kaste Hallén likevel

I september meldte Divisjonsforeningen at de ønsket et skifte i toppen av norsk fotball. Nå har flere 2. divisjonsklubber uttrykt uenighet med innstillingen fra styret.

I september ble det klart at to av fire grupperinger i Fotball-Norge ønsket å fjerne Yngve Hallén som president i Norges Fotball Forbund.

Var klare på misnøyen
Roger Halberg, leder i Divisjonsforeningen, var den gang klar på de ønsket et i skifte i toppen av norsk fotball.

– Vi er tydelig på at vi ønsker et skifte, sa Halberg den gang.

Det var flere årsaker til misnøyen. Redusert reisestøtte, avslutningen av et utviklingsprogram og rollen 2. divisjon har i norsk fotball veide tungt.

I tillegg var ikke Divisjonsforeningen fornøyd med det de opplevde som brudd på fair play-reglene da Canal + fikk kjøpe TV-rettighetene.

Les også: TV 2 Sporten sikret seg Tippeliga-rettigheter
Les også: – Solgte ikke til TV 2 på grunn av dårlig samvittighet

Loe ble lansert som fotballpresident
Den daværende styrelederen i Stabæk, Erik Loe, ble lansert som førstekandidat til jobben.

– Han har bred erfaring og er «spiselig» i alle leirer av den norske fotballfamilien, mente Halberg den gang.

Siden har Veigar Páll Gunnarsson-saken blitt kjørt kraftig i norske medier og Loe har trukket seg fra vervet i Bærums-klubben.

Flere klubber uenig med styret
I cupfinalehelgen har også styret i Divisjonsforeningen møtt flere av klubbene i 2. divisjon. Der ble det klart at flere av klubbene var uenig i vedtaket som ble fattet på styremøtet i september.

Halberg kan onsdag fortelle TV 2 Sporten at NFFs valgkomité og president Yngve Hallén er blitt informert om utviklingen.

– Etter møtet i helgen ble det klart at det var klubber som var uenig med innstillingen vi hadde meldt til valgkomiteen og at de har synspunkter som ikke er forenlig med hva vi mente den gang. Dette har vi informert både valgkomiteen og Yngve Hallén om.

Etter at styret i Divisjonsforeningen hadde sendt sin innstilling til valgkomiteen fikk alle klubbene i 2. divisjon muligheten til å fremme sine synspunkter før styret skulle møte komiteen igjen i cupfinalehelgen.

Kun en klubb meldte fra om sine synspunkter.

– Etter at vi meldte vår innstilling til valgkomiteen i september sendte vi ut en mail til alle 47 klubbene og ba om synspunkter før vi igjen skulle treffe komiteen i cupfinalehelgen. Da ingen svarte sendte vi ut en purremelding hvor vi skrev at det var særlig viktig at klubber som var uenig kom med sine synspunkter. Det var kun en klubb som svarte oss i perioden mellom 22. september og den helgen.

Full tiltro til valgkomiteen
I praksis betyr dette at Divisjonsforeningen ikke lenger står sterkt ved sin innstilling mot Hallén.

– Vi har nå gitt alle opplysninger og stiller oss helt bak hva valgkomiteen kommer frem til. Vi har full tiltro til dem.

Kunne ikke forutse Stabæk-skandalen
Halberg vil ikke si for mye om innstillingen av Erik Loe som førstekandidat, men innrømmer at situasjonen var annerledes i september enn den er nå.

– For å si det sånn, om man visste hvilke tall som ble trukket i lotto til helgen ville det vært lett å bli millionær. Vi hadde nok ikke lansert Loe dersom vi visste hva som ville komme i ettertid.