Antonsen
Antonsen

Tidligere TV 2-programleder Anette Marie Antonsen sulter seg ned i vekt

Kostholdsekspert: – Dette er helt vanvittig og bak mål.

Anette Marie Antonsen er en av landets mest leste bloggere, og hun var i tillegg en av de tre programlederne i TV 2-programmet «Bingo Bingo» som fikk mye oppmerksomhet i sommer.

bloggen sin har Anette Marie de siste dagene skrevet mye om en ny diett hun skal teste ut, og ved å ikke spise to døgn i uken ønsker hun gå ned i vekt.

Uten mat i 24 timer

Dietten «Eat stop eat» er utviklet av kanadieren Brad Pilon og går ut på at man må faste i 24 timer. Dette må man altså gjenta to dager i uken.

Bingo
Bingo
– Kjæresten min hadde lest om dietten og jeg syntes det å hørtes kjemperart ut. Etter å ha lest noen artikler om det virket det derimot interessant, sier Antonsen til «God kveld Norge».

Hun tester nå dietten for første gang, og har ikke spist mat siden søndag klokken 14.00.

– Det går mye bedre enn forventet. I nitiden i går kveld kjente jeg at jeg var sulten, men ellers så har det gått fint. Jeg kan drikke te, vann og lettbrus, men hadde jeg ikke kunne drikke så hadde jeg dånet, sier hun.

Les også: Slik får Tove Lill Løyte drømmekroppen

Lavere fettprosent

Antonsen er svært opptatt av kropp og helse, og håper faste-dietten kan gjøre henne noen kilo lettere.

– For min del vil jeg gjerne gå ned i fettprosent, men jeg gjør også dette for eksprimentere. Jeg er håpløs når det kommer til kostholdsprogrammer, og håper dette kan være noe for meg, sier hun til «God kveld Norge».

Les også: Kristian Kjelling inspirert av Fotballfrues kosthold

– Prøvekanin

Dietten har allerede fått mye oppmerksomhet på bloggen hennes, og ikke alle er like begeistret for måten hun vil gå ned i vekt på.

– Dette er ingen lavkarbo-diett og man kan fortsatt spise akkurat det man vil når man først spiser, så lenge det er sunn og variert mat. Jeg har understreket at jeg ikke ønsker at andre skal gjøre det samme. Jeg har sagt klart i fra om at andre bør vente til jeg har testet det ut, sier bloggeren som gjerne tar på seg rollen som «prøvekanin».

Antonsen er forberedt på at dietten kan få mye oppmerksomhet og at enkelte vil reagere på den. Hun poengterer også at man i tillegg til dette opplegget må trene, slik at musklene ikke renner vekk.

Les også: TV 2-programlederne langer ut mot lavkarbo

– Vil miste muskler

Kostholdsekpert i TV 2 Sporty og ernæringsfysolog hos Matprat.no, Trine Thorkildsen har lite tro på slike dietter.

– Forutsatt at hun ikke spiser mer enn vanlig de andre dagene, så vil hun nok gå ned i vekt med denne «dietten». Med en rask vektreduksjon som dette potensielt vil gi, så vil hun samtidig tape muskelmasse. Derfor vil hun nok gå raskere opp i vekt igjen når hun slutter med dette fordi muskelmasse brenner flere kalorier, sier hun til «God kveld Norge».

Th

Thorkildsen (Foto: Øyvind Løland)
Thorkildsen (Foto: Øyvind Løland)
orkildsen mener tap av muskelmasse kan føre til økt vekt i fremtiden.

– Jeg anbefaler en langsom vektreduksjon. Da vil man primært tape fettvev, som jo er det man gjerne vil kvitte seg med, musklene derimot vil man gjerne beholde. Muskler gir en fast kropp og en god holdning. Å miste dette er ikke bra. Muskler er det som forbrenner mest energi i kroppen vår og det er derfor alfa omega for en høyest mulig forbrenning, understreker hun.

Les også: Fotballfrue: – Hadde jeg vært overvektig så hadde jeg blitt hyllet

– Vanvittig og bak mål

Kostholdseksperten håper ikke «Eat stop eat» blir en trend i Norge.

– Dette er helt vanvittig og bak mål. Det er veldig skummelt hvis bloggere anbefaler slikt fordi mange unge jenter ser opp til dem. Det er ikke godt å si om dette er noe som vil slå an, men jeg håper inderlig at det ikke gjør det. Det er skummelt!, slår hun fast.

Les også: – Problematisk når bloggerne fremstår som sunnhetsidealer og eksperter

– Sunt og variert kosthold

Ernæringsfysologen mener veien til et lettere liv heller bør gå gjennom kosten man faktisk tar til seg.

– Varig vektreduksjon på en helsefremmende måte handlerr om å spise sunt og godt - og variert, så kroppen får i seg alle de stoffene den trenger. Da slutter den etterhvert å sende uspesifiserte sultsignaler, og så vil vekten stabilisere seg på en naturlig nivå. Det er ikke naturlig å være fet, like lite som å være for tynn, sier Thorkildsen.