Badboni El Safadi
Badboni El Safadi

Ber «Gatelege»-Badboni om hjelp:
– Jeg har flere vorter på den ene foten

Les hva doktor Badboni svarte på lesernes helsespørsmål.

I denne onsdagens «Gatelegene» tar de fire legene med seg koffertene sine til Bergen, der prevensjon og kjønnssykdommer er aktuelle temaer. Doktor Badboni El-Safadi svarte på seernes helsespørsmål etter sending.

Les alle svarene nederst i saken!

Plagsomme vorter

En leser har problemer med fotvorter og har prøvd flere metoder for å kvitte seg med dem. Nå ber han Gatelegene om hjelp.

– Jeg har flere vorter på den ene foten. Jeg har prøvd plaster og nitrogen men ingenting har hjulpet, Det er plagsomt da det har begynt å klø litt og er ganske stygt. Hva anbefaler du meg?

Gatelege Badboni tipser om hudlege.

– Anbefaler at du forsøker med Verrucid. Ta kontakt med fastlegen din da den behandlingen er reseptbelagt. Eventuelt så kan man skrape dem bort hos hudlege. Dersom ikke du kommer i mål der anbefaler jeg at du får henvisning til hudlege.

Må man spise grønnsaker?

En 22-åring spør doktor Badboni om han er nødt til å spise grønnsaker så lenge han spiser frukt. Svaret er ja!

– Anbefaler helt klart et variert og godt kosthold og i det inngår det grønnsaker. Alle finner grønnsaker de liker, og det er som så mye annet, en vanesak. Jeg likte heller ikke blomkål og auberginer som liten, men elsker det nå. Det gjelder å prøve igjen og igjen. Ellers er det bra at du spiser frukt og sunt og holder deg i aktivitet, svarer han.

Forebygg plager med trening

Renate har to jobber og sliter med stor belastning på bena, og ber derfor doktor Badboni om råd.

– Har prøvd å skifte arbeidssko, men ikke hjulpet. Har en utsklidning i en skive i ryggen. Når jeg blir sliten i bena, er det føttene og sålen. Har dere noen gode råd på hva jeg bør gjøre, spør hun i nettreffet.

Badboni foreslår trening for å unngå plagene.

– Høres ut som du har stor arbeidsbelastning og dersom det ikke er mulig å få avlastning med gode sko evt innleggssåler, blir det vanskelig å gjøre noe med plagene mens du er på jobb. Det å trene godt og være fysisk god form kan være med på å forebygge plagene, svarer han.

Les alle svarene fra doktor Badboni nederst i saken!