Terjes ness' oppskrift på Kyllingsandwich med bearnaisesaus og stekte poteter. (Foto: Espen Grønli)
Terjes ness' oppskrift på Kyllingsandwich med bearnaisesaus og stekte poteter. (Foto: Espen Grønli)

Oppskrift på Terje Ness' «Kyllingsandwich med bearnaisesaus og poteter»

– Når jeg lager hverdagsmat blir det som oftest enkel husmannskost, men når jeg skal lage middag til venner, forventes det mer av meg enn hamburgere eller kjøttkaker, sier stjernekokken Terje Ness.

Ness driver i dag restaurantene Oro, Oro Bar og Grill, Haga restaurant, Brasserie Blanche samt Alfred i Nobelsenteret. og er i ferd med å etablere restauranthuset Onda.

Det er mange baller i lufta, men Terje tar seg også tid til ordentlig mat hjemme.

– Det hender det blir jukseløsninger med fiskepinner, men som regel er det skikkelig hjemmelaget fra bunn med gode og ferske råvarer.

Les også: Dette lager stjernekokkene på bakrommet

Stjernekokken Terje Ness driver blant annet restauranten Oro i Oslo. (Foto: Espen Grønli)
Stjernekokken Terje Ness driver blant annet restauranten Oro i Oslo. (Foto: Espen Grønli)

Terje Ness' oppskrift på Kyllingsandwish med stekte poteter og bearnaisesaus

4 kyllingbryst

1 pk blandet salat

Poteter

2 gode tomater

1 agurk

1 rødløk

1 godt landbrød

Salt og pepper

Slik gjør du

Krydre kyllingbrystene med salt og pepper og stek dem i smør på passe sterk varme i to minutter på hver side.

Etterstek dem på svak varme under lokk i 4 minutter.

Du kan eventuelt grille dem til de er gjennomstekt.

Bearnaisesaus

200 g smør

1 stk finhakket sjalottløk

Estragon

1/2 dl hvitvinseddik

3 ss vann

3 eggeplommer

Salt og pepper

Slik gjør du

Smelt smøret i en kjele så melkestoffene legger seg i bunn av kjelen, hold det varmt.

Fres løken i en kjele, ha i hvitvinseddiken og vannet og kok ned.

ha væsken i en bolle og la det avkjøles litt.

Sett bollen i et vannbad og ha i eggeplommene mens du pisker.

Spe med det klarete smøret (ikke få med melkestoffene, bare fettet)

Smak til med salt og pepper og fersk estragon.

Ved servering

Kutt landbrødet i tykke skiver og rist dem.

Legg på en god neve blandet salat og til slutt et grillet kyllingbryst.

Serveres med stekte poteter og bearnaisesaus.