Roastbeef smørbrød a la Tom Victor Gausdal. (Foto: Espen Grønli)
Roastbeef smørbrød a la Tom Victor Gausdal. (Foto: Espen Grønli)

Tom Victor Gausdal «Roastbeef smørbrød» med sjokoladekake til dessert

Tom Victor Gausdal driver restauranten Strand, like ved Holtekilen utenfor Oslo. I tillegg til restauranten driver han og makkerne bakeri, brasserie og selskapslokaler der.

Ifølge Tom Victor Gausdal har personalet aldri spist det samme to ganger.

– Hva vi spiser er helt tilfeldig. Det er alle mulige rester og råvarer det ikke er nok av til å sette på menyen. Dessuten blir det masse avskjær fra kjøtt, fisk og grønt og jeg hater å kaste mat, så dette går rett i gryta, forteller Tom Victor Gausdal.

Les også: Dette lager stjernekokkene på bakrommet

Tom Victors oppskrift på «Roastbeef smørbrød»

Tom Victor Gausdal driver restauranten Strand og er også kjent som dommer i programmet «Master chef» (Foto: Espen Grønli)
Tom Victor Gausdal driver restauranten Strand og er også kjent som dommer i programmet «Master chef» (Foto: Espen Grønli)

16 skiver god roastbeef

4 lange, tykke skiver av f.eks. Focaccia

1 ss hakket kapers/sylteagurk

1 ss parmesan eller Holtefjell XO

1 ts hakket persille

4 ss stekt løk/brunet løk

Litt blandet salat

Litt vinaigrette eller sitronsaft blandet med olivenolje

Salt og pepper

Agurker og tomater i terninger

Slik gjør du

Har du tid, kjøper du en hel roastbeef og steker den selv. Følg vanlig fremgangsmåte og pass på å få den rosa.

Alternativt kjøper du ferske skiver i en kjøttdisk.

Brødet pensles med olivenolje og grilles på begge sider.

Majonesen blandes med kapers, agurk, ost og persille. (så har du en enkel hjemmelaget remulade)

Anrett grillede skiver på tallerkenen, smør på remuladen, legg på agurk og tomat i terninger, ha på salat som er vendt i litt vinaigrette.

Toppes med roastbeefskivene og stekt/brunet løk.

Revet ost og sprø løk over det hele gjør susen.

Det er viktig at det bugner, du trenger ikke se brødskiva til slutt.

Pynt gjerne med karse.

Og en liten sjokoladekake til dessert - «Victorous-kake»

140 g smør

140 g mørk sjokolade

140 g sukker

5 eggeplommer

7 eggehviter

Smelt smøret, ta det av varmen og rør inn sjokolade, brukket i biter. Bland godt.

Rør inn eggeplommene - en plomme av gangen. Pisk hvitene luftig.

Ha i sukkeret mot slutten og pisk til hviten er passe stiv. Vend hviten inn i sjokoladeblandingen.

Kakeformen smøres og sukres.

Ha i 3/4 av massen. Resten setter du i kjøleskapet.

Stek kaken på 160 grader i ca. 35 minutter. Ta ut og avkjøl.

Resten av massen legges på toppen når den er kald, strykes glatt på toppen, pynt med høvlet sjokolade.

Server gjerne med ananassalat.