torppris
torppris

Torp om NISO-prisen: – Skulle bare mangle, for jeg har jo vært dau

Carl-Erik Torp og Dagfinn Enerly hedret med hver sin pris på «NISO Awards».

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Brann tapte cupfinalen, men Carl-Erik Torp kunne like fullt kalle seg en vinner søndag kveld. På NISO-gallaen ble Torp nemlig kåret til «Årets profil» i Tippeligaen.

Torp falt sammen med hjertestans i bortekampen mot Sogndal 25. september. På sykehuset oppdaget legene en alvorlig hjertefeil hos Brann-spilleren, som måtte operere inn hjertestarter.

– Det var en stor ære å få den prisen. Men som jeg sa der inne: det skulle bare mangle, for jeg har jo vært dau, sier Torp til TV 2 Sporten med et smil om munnen.

Torp har opplevd mye trykk fra media etter hjertestansen, men sier at han stort sett bare har fått positive tilbakemeldinger og er stolt over NISO-prisen.

– Det har blåst litt rundt meg, men dette er en av de tingene som kjempepositivt å ta med seg. Det letter veldig på «byrden», hvis man skal kalle det det, forteller 27-åringen.

Les også: Moa stemt frem som årets spiller

En av de andre som ble hedret med pris var Dagfinn Enerly. Den tidligere Rosenborg- og Fredrikstad-spilleren fikk hedersprisen for sitt arbeid etter at han ble lammet under Tippeliga-kampen mellom Fredrikstad og Start i 2005. På Idrettsgallaen i 2008 fikk Enerly prisen som «Årets forbilde».

Se intervjuet med Carl-Erik Torp i videovinduet øverst!