SOLID: Premier Leagues eldste spiller, Brad Friedel, sto en god kamp i Tottenham målet. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
SOLID: Premier Leagues eldste spiller, Brad Friedel, sto en god kamp i Tottenham målet. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Friedel i det umulige hjørnet på Craven Cottage

Fulham dominerte hjemme mot Tottenham, men Spurs vant 3-1 takket være en solid kamp av Premier Leagues eldste spiller.

Fulham - Tottenham 1-3 (0-2)

Tottenham tok sin fjerde strake seier i Premier League mot Fulham på Craven Cottage søndag. Spurs gikk til pause med en 2-0-ledelse etter et selvmål av Chris Baird og et nydelig raid av Aaron Lennon.

Fulham slo tilbake ti minutter etter hvilen da Younes Kaboul var uheldig og satte ballen i eget mål i en duell med Brede Hangeland.

Se høydepunker fra kampen i videovinduet øverst!

I sluttminuttene hadde hjemmelaget noen enorme muligheter til å utligne, men Brad Friedel stod som en vegg, og sammen med heroiske lagkamerater red Tottenham av stormen.

I stedet kunne Spurs og Jermaine Defoe sette spikeren i kisten fire minutter på overtid.

Se intervju: Bale til TV 2: – Vi viste karakter

Riise – Bale og Lennon var usynlige
John Arne Riise hadde tidvis problemer mot Tottenhams fotrappe høyreside på Craven Cottage. Venstrebacken slet med å holde følge da Spurs tok ledelsen mot Fulham.

I andreomgangen hevet Riise og Fulham spillet, men likevel ble det tap mot rivalen fra nord-London.

– Riise gjorde det greit. Det eneste var ved det første målet. Han gikk inn i feltet, men skulle ha blitt værende siden det ikke var et problem, sier Fulham-manager Martin Jol på pressekonferansen etter kampen.

– I et lag kan alle gjøre feil, og det er ingen grunn til å skylde på ham. Han har hatt mange gode kamper for oss også, legger han til.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Riise selv mener at Fulham fortjente bedre, og nordmannen mener at Tottenhams lynvinger, Gareth Bale og Aaron Lennon, var så godt som usynlige i den andre omgangen.

– Vi gir bort to idiotiske mål, og så dominerer vi resten av kampen. Vi hadde 23 forsøk på mål, mens Spurs hadde seks. Det sier litt om det trykket vi hadde på dem, men slik er fotballen noen ganger, sier John Arne Riise til TV 2 Sportens Premier League-kommentator Jørn Sundby etter kampen.

– Andreomgangen vår var kanskje den beste vi har spilt denne sesongen, og når vi møter et lag med Aaron Lennon og Gareth Bale på kantene, er det viktig å få dem til å løpe bakover. Det fikk vi til; de var nesten usynlige, avslutter den norske landslagsspilleren.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med John Arne Riise

FORTVILER: Brede Hangeland og Fulham skapte mange store sjanser, men tapte til slutt 1-3 mot Tottenham. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
FORTVILER: Brede Hangeland og Fulham skapte mange store sjanser, men tapte til slutt 1-3 mot Tottenham. (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)