TUNG DAG: En blytung dag i hovedstaden kan bli enda lengre for Brann supporterne. Det er ventet forsinkelser fra Gardermoen i kveld.  (Foto: SCANPIX)
TUNG DAG: En blytung dag i hovedstaden kan bli enda lengre for Brann supporterne. Det er ventet forsinkelser fra Gardermoen i kveld. (Foto: SCANPIX)

Tapte cupfinalen – nå kan bergenserne bli forsinket hjem

En av to flyradarer er fortsatt ikke i drift. Det fører til forsinkelser fra OSL Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Problemene med radaren på Haukåsen ved Haugerud er fortsatt ikke løst. Radaren er tatt ut av drift, noe som fører til mindre trafikkapasitet på hovedflyplassen.

– Vi har nå hevet alle begrensningene, men reparasjonene pågår fortsatt. Det er uvisst når radaren blir klar til bruk igjen, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Søndag var det en stund restriksjoner på antall ankomster til Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Dette gjorde at det søndag kveld fortsatt var noe følgeforsinkelser.

– Vi har forsinkelser på opptil 45 minutter på enkelte avganger, men det ser bra ut foreløpig, sa informasjonssjef Jo Kobro ved OSL rett etter klokken 18.

Cupstemning på flyene

Flere titusener av ålesundere og bergensere har i helga satt sitt preg på Oslo i forbindelse med cupfinalen. Kobro sier enkelte av fotballsupporterne vil måtte tåle noen forsinkelser.

– Det er vel uansett god stemning om bord i flyet som skal til Ålesund. Så spørs det hvordan stemningen blir på flyene til Bergen, fleiper Kobro.

Kobro understreker at flyplassen har hatt en punktlighet på 90 prosent til tross for problemene. Han anslår en gjennomsnittlig forsinkelse på 29 minutter utover kvelden.

– Enkelte fly vil likevel kunne ta av i rute, sier informasjonssjefen.

Blåmandag

De største konsekvensene for flytrafikken vil først gjøre seg gjeldende mandag morgen. Hvis ikke radarproblemene er fikset, blir det en blåmandag for Norges største flyplass.

– Det er ikke noe trivelig bilde å skulle gå inn i mandagsmorgenen uten full radarkapasitet. Det er den travleste dagen i uka. Vi får heldigvis mange av flyene inn i kveld, slik at de første kan ta av som normalt mandag morgen, sier Kobro.

Rygge og Torp ok

Moss Lufthavn Rygge ser ikke ut til å få problemer med søndagstrafikken, ifølge markedssjef Silje N. Thoresen.

Det gjør heller ikke Sandefjord Lufthavn Torp.

– Ting går som planlagt her, og vi er heldigvis ikke påvirket av køen inn til Gardermoen, sier vaktsjef Roar Kringlebotn på Torp. (©NTB/TV 2)