SVARER PÅ KRITIKKEN: Regissøren Ray Kay bryr seg ikke noe om den negative kritikken videoen til Krisian Valen har fått som han er regissør for.
SVARER PÅ KRITIKKEN: Regissøren Ray Kay bryr seg ikke noe om den negative kritikken videoen til Krisian Valen har fått som han er regissør for.

Stjerneregissør Ray Kay:

– En musikkvideo som ikke får noen oppmerksomhet er en fiasko

Mener kritikken på Kristian Valsens musikkvideo er et tegn på suksess.

Tidligere denne uken var det videopremiere på den nye musikkvideoen til Kristian Valen fra låten «Letting go».

Videoen som er produsert den norske musikkvideo regissøren Reinert K. Olsen, eller Ray Kay som blant annet har produsert musikkvideoer for kjente stjerner som Lady Gaga, Justin Bieber, Beyonce og Britney Spears.

Les også: Ray Kay: – Stort å ha Gloria Estefan foran kamera

Men videoen til Valen falt ikke helt i smak hos de norske kritikerne.

Musikkekspert og NRK-programleder for «Lydverket», Asbjørn Slettmark kalte videoen en blanding av Meat Loaf, James Bond og Ylvis-parodivideo og sa det var som å gi et lite barn et gullkredittkort og be det gå ukritisk amok i en leketøysforretning i sin anmeldelse til VG Nett.

Se video fra innspillingen av musikkvideoen øverst i saken

Bra med oppmerksomhet

Men Ray Kay hever seg over kritikken og forteller til «God kveld Norge» at han bare ser positivt på oppmerksomheten.

– Målet var å lage noe du enten elsker eller hater. Det ser ut til at vi har lykkes med dette prosjektet, forteller han til «God kveld Norge».

Stjerneregissøren mener oppmerksomheten er tegn på et fungerende prosjekt.

– En musikkvideo som ikke får noen oppmerksomhet er en fiasko. Formålet med enhver musikkvideo er å skape oppmerksomhet rundt artisten og låten. Sånn sett vil jeg si at denne videoen ser ut til å fungere meget bra, sier Ray Kay.

Han forteller videre at tilbakemeldingene har vært gode til tross for kritikken og at anmelder Asbjørn har etter kritikken, gitt Ray Kay gode tilbakemeldinger på hans twitter side.

-Jeg har fått utrolig mye positiv tilbakemelding fra fansen, som tross alt er målgruppen for videoen. Og jeg tror ikke de såkalte kritikerne egentlig er så misfornøyde. Asbjørn Slettemark sendte meg denne meldingen på Twitter: "Jeg liker jo videoen! Storslått underholdning. Axl Rose hadde vært misunnelig.", sier Ray Kay.

Suksess i USA

Reinert K. Olsen har gjort det stort i USA og til tross for sine røtter fra Haugesund her i Norge, er det kritikken han får i USA som teller mest.

Og den har vært god.

– Jeg er selv fornøyd med videoen, og bransjen i USA har reagert utrolig positivt på videoen. Det viktigste for meg er tross alt hva bransjen i USA synes, forteller han.

Og grunnen til suksessen i utlandet, forklarer han slik

– Jeg måler suksess med både kunstnerisk og kommersielt målebånd. Det er kombinasjonen som er viktig. Jeg tror dette har vært en av faktorene bak min suksess i USA, avslutter han til «God kveld Norge».

Les også: Britney Spears takker norske Ray Kay