PÅ VEI TIL SITT SISTE VALGKAMPMØTE: Den 27. desember 2007 ble Benazir Bhutto og tyve andre drept i et selvmordsangrep. (Foto: Mohammad Javed/Ap)
PÅ VEI TIL SITT SISTE VALGKAMPMØTE: Den 27. desember 2007 ble Benazir Bhutto og tyve andre drept i et selvmordsangrep. (Foto: Mohammad Javed/Ap)

Syv personer tiltalt for drapet på Benazir Bhutto

Den tidligere statsministeren ble drept for snart fire år siden. Nå er fem islamske militante og to politimenn tiltalt for attentatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Sammensvergelse

De syv mennene skal ha stått bak en omfattende plan:

– De er siktet for sammensvergelse og medvirkning til drapet, sier aktor Chaudhry Zulfiqar Ali til nyhetsbyrået Reuters.

Bhutto ble drept i Rawalpindi den 27. desember 2007, da hennes bil ble angrepet etter et valgkampmøte.

De fem islamistene skal ha bistått selvmordsbomberen, som kom fra fjellområdene nord-vest for Rawalpindi. De to politimennene skal ha bidratt ved å svekke sikkerheten rundt Bhutto i forkant av angrepet.

Mistankene florerer

Etterforskningen var også preget av omstendigheter som vakte mistanke om politisk innblanding.

Åstedet ble renset bare to timer etter ugjerningen, bevismateriale forsvant, og det ble fremlagt en rekke motstridende forklaringer om dødsårsak og antallet gjerningsmenn. I tillegg nektet politiet å gjennomføre en obduksjon.

Mistankene har også gått i retning av tidligere president Pervez Musharraf, som var Benazir Bhuttos rival i det kommende valget.

Les også: Arrestordre på Musharraf for drapet på Bhutto