brannarrest (Foto: TV 2)
brannarrest (Foto: TV 2)
PROBLEMSUPPORTERE: 26 Brann supportere ble kontrollert og ransaket av politiet. Flere er kjent fra casualsmiljøet i Bergen.  (Foto: TV 2)
PROBLEMSUPPORTERE: 26 Brann supportere ble kontrollert og ransaket av politiet. Flere er kjent fra casualsmiljøet i Bergen. (Foto: TV 2)

Politiet aksjonerte mot Brann-supportere

26 personer ble ransaket og holdes under oppsyn resten av natten. Nødbluss og pyroeffekter beslaglagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gruppe Brann-supportere ble i kveld tatt inn og kontrollert av politiet i Oslo. Gruppen oppholdt seg i området rundt utestedet Two Dogs i Brugata i Oslo sentrum.

– Vi har kontrollert 26 stykker, alle Brann-supportere. Vi har tatt bilder, notert klesantrekk og tatt personalia på samtlige. De har fått pålegg om å oppholde seg i området resten av natta, og vi vil holde disse under oppsyn, sier innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt til TV 2.

Casuals

Politiet fant også nødbluss og pyroeffekter på utestedet Two Dogs. Disse ble beslaglagt, men det er ikke klart hvem som eide pyroeffektene.

Flere av personene som ble kontrollert i Brugata hadde billetter til morgendagens cupfinale. Politiet mener flere tilhører et casualmiljø i Bergen.

– Vi kjenner noen av disse fra tidligere fotballkamper, bekrefter Barstad.

– Dette er problemsupportere. Erfaringsmessig havner disse i bråk før eller senere.

Politiet sier de har fått inn meldinger på forhånd om at det kan bli bråk denne helga. Det skal dreie seg om et oppgjør mellom casuals fra Bergen og Oslo.

Se video av politiets aksjon:

567134

11 arrestert

Tidligere i dag har 11 britiske og nederlandske supportere blitt arrestert etter at de ankom Norge. De elleve er pågrepet med hjemmel i utlendingsloven, opplyser Oslo politidistrikt.

De kom til Moss Lufthavn Rygge fra Stansted-flyplassen i London, og Østfold politidistrikt varslet sine kolleger i Oslo.

– Vi innbrakte ti personer for å få på det rene deres personalia og hvorfor de kom til Norge. De sier at de ønsker å se norsk fotball, men de ville ikke si mer enn det. Den ene av dem hadde faktisk billett til cupfinalen, opplyser operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til NTB.

Disse vil bli holdt i varetekt til mandag, før de blir sendt ut av landet.