Robin van Persie og Thomas Vermaelen (Foto: IAN KINGTON/Afp)
Robin van Persie og Thomas Vermaelen (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Mer van Persie-dominans for Arsenal

Kapteinen var involvert i alle tre målene da Arsenal slo West Bromwich.

Arsenal - West Bromwich 3-0

Robin van Persie fortsetter å score mål, men viste at han har flere kvaliteter enn gode avslutningsegenskaper da West Bromwich ble rundspilt på Emirates.

Se høydepunkter i videovinduet øverst!

Scoring og målgivende
Etter drøyt tjue minutter fant Aaron Ramsey Theo Walcott med en glitrende gjennombruddspasning. Hurtigtoget vinklet seg inn mot mål og avsluttet på Ben Foster, som måtte gi retur. Bak Foster dukket selvsagt Robin van Persie opp og satte enkelt inn 1-0-scoringen.

Kaptein van Persie har tatt mye ansvar etter at Cesc Fàbregas og Samir Nasri ble solgt i sommer, hovedsaklig gjennom sine mange mål. Men van Persie kan være tilrettlegger også, noe han viste på 2-0-scoringen til «The Gunners».

Les også: Villa-spissene utnyttet Norwichs forsvarstabber

Nederlenderen fikk et høyt innlegg som var på vei mot dødlinjen og utspill fra keeperen. Med en god berøring sendte van Persie ballen tilbake ut i feltet hvor midtstopper Thomas Vermaelen ventet og kunne bredside inn sesongens første scoring.

«Ett lag på banen»
Arsenal-sesongen startet fryktelig, men de siste ukene har de virkelig begynt å klatre på tabellen. West Bromwich var stort sett statister i hele kampen på Emirates og Arsenal kjørte showet som de ville.

Les også: Tidligere Ferguson-elev avgjorde for United

Spikeren i kisten var det Mikel Arteta som fikk æren av å hamre inn. Nok en gang var det Robin van Persie som var nest sist på ballen da han la den tilbake til en Arteta i full fart. Spanjolen fikk tid og rom til å vri ballen ned i hjørnet, utagbart for keeper Foster.

Med 3-0-seier og ny trepoenger er Arsenal nå bare tre poeng bak Chelsea på fjerdeplass - mye takket være en nederlandsk spiss.