Gosling handser (Foto: PLP (C))
Gosling handser (Foto: PLP (C))

Gosling-hands reddet Newcastle-seier

Ryan Taylors volleysuser ga Newcastle ny trepoenger.

Newcastle - Everton 2-1

Etter Newcastles imponerende sesongstart hadde Magpies-fansen møtt opp i hopetall for å se laget deres utvide rekken av Premier League-tap når Everton kom på besøk lørdag formiddag. Og det startet bra for laget til Alan Pardew, mye takket være en Everton-spiller.

Se høydepunkter fra kampen øverst i saken!

Håpløst fra Heitinga
Det var nemlig lite som tydet på at Johnny Heitinga fortjente den gullgule fargen på drakten da han scoret selvmål etter drøyt ti minutter. Danny Simpson slo ballen inn fra høyrekanten - et innlegg Tim Howard tilsynelatende hadde full kontroll på. Men Heitinga mente tydeligvis at det var nødvendig med en hjelpende fot. Dessverre for både Heitinga og Howard bommet nederlenderen totalt på klareringen og sendte i stedet ballen i eget nett.

Les også: Everton åpner for Donovan-retur

Starten på kampen viste litt av grunnen til hvorfor Newcastle fortsatt er ubeseiret, mens Everton nok en gang har fått en tung høst. Begge lagene hadde mulighetene til å score, men det var Newcastle som hadde marginene på sin side.

Taylor-suser
Nå skal det sies at det var litt mer enn bare flaks som lå bak Ryan Taylors fantastiske 2-0-scoring. Taylor, som denne sesongen har blitt flyttet over på venstrebacken, plukket opp en retur like utenfor sekstenmeteren, dempet ballen med brystkassen, lot ballen sprette og klemte til.

Skuddet gikk i en perfekt bue over Tim Howard, via tverrliggeren og inn i mål. Den nybakte faren feiret scoringen med en "vugge-hyllest", om enn ikke av Bebeto-klasse, til sønnen, Henry-Oscar.

Overtidsredusering
I en underholdende førsteomgang hadde lagene hvert sitt stolpetreff i løpet av et par minutter. Først var det Louis Saha som traff på innsiden av stolpen til Tim Krul, før Ryan Taylor var nær ved å løfte inn enn ny flott scoring, men ballen traff oppå tverrliggeren.

På overtid av første omgang var det endelig Everton sin tur til å ha litt marginer på sin side. Jack Rodwell lurte seg foran Newcastle-forsvaret og stanget inn en redusering på corner, like før pause.

Les også: – Wenger planlegger rekordbud på tysk stjernespiller

Overså klar hands
Mye av grunnen til Newcastles gode sesongstart har vært midtbaneduoen Cheik Tioté og Yohan Cabaye. Mot Everton var Tioté ikke med i troppen på grunn av en skade, og før pause måtte Cabaye forlate banen av samme grunn. Uten de to fransktalende 25-åringene på midtbanen mistet Newcastle litt av trykket som har gitt dem så mange poeng.

Det utnyttet Everton, som fort kunne utlignet, og i alle fall burde hatt straffe, da Louis Saha kom til en ny sjanse. Spissen sendte i vei et skudd fra sekstenmeterstreken. Ballen gikk først via beinet til Fabricio Coloccini og hadde retning mot mål, men plutselig kom hånden til tidligere Everton-spiller, Dan Gosling, i veien og sendte den på feil side av stolpen.

Det fikk verken dommer André Marriner eller hans assistenter med seg. Dermed måtte gjestene nøye seg med en corner.

Kjemper om Mesterliga-spill
Etter dette klarte Everton aldri å presse Newcastle slik de måtte for å ta poeng. Avslutningen av kampen ble preget av taklinger, gule kort og lite finspill. Newcastle-fansen så ikke ut til å la seg plage av mangelen på tekniske finesser.

Og hvorfor skal de det når laget deres er ubeseiret etter 11 Premier League-kamper og ligger på Mesterliga-plass?