LANGER UT: Lars Mjøen mener humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» heller burde vært Barne TV.
LANGER UT: Lars Mjøen mener humorprogrammet «Torsdag kveld fra Nydalen» heller burde vært Barne TV.

Komikerveteran Lars Mjøen hardt ut mot humorprogram på TV 2

– Det er negativ humor uten innhold

Synes «Torsdag kveld fra Nydalen» hadde gjort seg bedre som Barne-TV.

Lars Lennart Heiberg Mjøen har jobbet som skuespiller og komiker i en årrekke, blant annet med det populære programmet KLM som han hadde sammen med Knut Lystad og Trond Kirkvaag .

Han er en av flere komikere som denne helgen snakker om sin humorkarriere i helgebilaget til VG denne uken, VG Helg.

Som tidligere komiker og moromann har han mye å si om dagens komikere.

Les også: Else Kåss Furuseth har gått ned 15 kilo

Ikke Begeistret

Nå retter han kritikk mot TV 2 programmet «Torsdag kveld fra Nydalen», som han mener et humorprogram med manglende innhold.

– Det er mange nye komikere i Norge jeg har kjempesans for. Alt fra Harald Eia og Knut Nærum til Ylvis som jeg liker kjempegodt, men akkurat «Torsdag kveld fra Nydalen» har jeg aldri hatt sansen for. Det er som eventyret om «Piken med svovelstikkene» man står på utsiden og ser inn på en fest hvor andre har det gøy. Det for meg er ikke morsomt, forteller Lars til «God kveld Norge».

Blant komikerne i «Torsdag kveld fra Nydalen» har vi blant andre Else Kåss Furuseth , Henrik Thodesen , Odd-Magnus Williamson og Morten Ramm .

Verken Else Kåss eller Morten Ramm ønsker å kommentere saken videre.

– Har Lars Mjøen sagt det så ok, jeg ønsker ikke å gi noen videre kommentarer utover den saken, sier Morten Ramm til «God kveld Norge»

Synes programmet mangler innhold

Mjøen mener at om man skal lage humor, bør dem ha solide tekster med et budskap.

– Vi har laget mye tøys og tull vi også, men vi har alltid hatt tekster med mening og diskusjon. Ofte med politikk i brannen. Det er ikke innhold her. Det er som løken, ingen kjerne. Det er liksom ingenting inni, sier han.

Komikerveteranen sier videre at han godt kan forstå at humor forandrer seg med tiden, og at det er en viktig del utviklingen.

Men han synes allikevel det er viktig at humoren bevarer seriøsitet.

– Jeg høres vel ut som en gammel gretten gubbe, men det er jeg ikke. Jeg har jo forstått at de er populære, jeg forstår bare ikke hvorfor. Jeg ser ikke hvor de vil med humoren. Det er sikkert gøy for ungdommene som har fått seg en øl, men jeg tror ingen seriøse voksne mennesker synes dette er morsomt. Jeg har fremdeles ikke lest en seriøs anmeldelse av programmet, sier Lars til «God kveld Norge».

Les også: – Umulig å parodiere Vår Staude uten å være hes

– Barneprogram

Mjøen forteller videre at han synes «Torsdag kveld fra Nydalen» burde gjøre endringer i programmet som han nå synes minner mer om et barneprogram med barnslig humor.

– Jeg forstår jo det at å lage en times program hver uke er mye arbeid på liten tid, men da burde de heller hatt en halvtime og forbedret kvaliteten. Det er mye tull, mye mobbehumor og parodier. Skal man parodiere, bør man også være god på det. Det er prompehumor og barneleker. Hadde det gått klokken halv fem på ettermiddagen så hadde jeg synes det var et morsomt barneprogram, fortsetter Mjøen.

Lars synes også at humoren i programmet mangler varme.

Han forteller til «God kveld Norge» at han er vant med å lage humor som sparker oppover og ikke nedover.

– For all del, det er sikkert noe i programmet som er søtt og har sjarm, men for meg så mangler de noe. Det er kald og negativ humor, forteller Lars.

Les også: «Torsdag kveld fra Nydalen»-Kristine har ny kjæreste