usa-obama-måling-F - Romney slår Obama på meningsmåling

President Barack Obamas popularitet ser ut til å øke noe, men en ny meningsmåling viser likevel at han ville blitt slått av republikanske Mitt Romney hvis det var valg i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målingen fra Reuters/Ipsos viser at 49 prosent av amerikanske velgere mener at Obama håndterer jobben som president på en god måte. I en måling tidligere i oktober var andelen 47 prosent.

Samtidig holder andelen som misliker presidenten, seg stabil på 50 prosent.

Mer oppsiktsvekkende er det at målingen er den første som viser at Obama ville havnet bak republikaneren Mitt Romney hvis presidentvalget hadde vært holdt i dag.

Den tidligere guvernøren i Massachusetts ville fått 44 prosent av stemmene, mens Obama ville fått 43 prosent. Romneys knappe ledelse er imidlertid innenfor målingens feilmargin, noe som betyr at den teknisk sett viser dødt løp mellom de to.

Det er ennå ikke bestemt hvem som kommer til å bli Obamas motkandidat i valget i november 2012. Romney har imidlertid større oppslutning enn to av de andre politikerne som forsøker å bli Republikanernes presidentkandidat, forretningsmannen Herman Cain og Texas-guvernøren Rick Perry. (©NTB)