heine1024
heine1024

Her skal Heine Totland melke rabiat ku

– Jeg fikk ikke ta henne på puppene, sier den ferske programlederen. Se video!

Skuespiller og artist Heine Totland har lang fartstid i underholdningsbransjen, og har blant annet spilt store roller i musikaler som «Les Miserables» og «Mamma Mia». Nå får han en rekke nye utfordringer som reporter og programleder for «Det norske måltid».

Flaut å se seg på TV

Heine Totland har aldri tidligere vært programleder, og det er både flaut og morsomt.

– Det var første gang jeg så meg selv på TV nå, og det er jo klart at det er med blandede følelser å gå inn i den rollen. Det er veldig flaut, men jeg var veldig bestemt da jeg begynte denne prosessen. Jeg skulle tørre å drite meg ut mest mulig, forteller Totland til tv2.no og legger til:

– Jeg skulle ikke ordne på håret en eneste gang, jeg skulle bare hoppe i det og gi alt jeg hadde. Jeg skulle også være så personlig som jeg klarte å være. Jeg elsker å føle meg litt flau, så derfor har jeg nesten oppsøkt slike situasjoner i dette programmet.

Les også: Ny serie for matelskerne

Sjekker opp 70 år gammel budeie

I videosekvensen, som er en liten smakebit på hva vi kan se i «Det norske måltid», skal Heine Totland melke en svært motvillig ku. Når programlederen nærmer seg kua, prøver den bare å komme seg unna.

– Jeg prøvde å sjekke opp ei 70 år gammel budeie, og jeg kom ganske langt på vei. Hun skulle melke denne kua, men den var rett og slett helt rabiat. Når du har et halvt tonn med ku springende etter deg med en svær bjelle, og jeg er odelsgutt, så ble jeg redd. Denne kua hadde et ondt øye til bømlinger, men Berit klarte å melke kua.

Totland måtte tilslutt gi opp kumelkingen. Se video øverst!

– Det hadde gått galt. Den kua likte meg ikke. Jeg fikk ikke ta henne på puppene, sier han lattermildt til tv2.no.

Isbading og lassokasting

Den matglade programlederen har opplevd mye morsomt underveis på den omfattende matreisen i Norge.

– Det var morsomt da jeg skulle ned og vaske hendene i havet, og da jeg snudde meg så stod Arne og fikk 300 mennesker til å rope ”Hopp, hopp”. Når du har to kameraer etter deg kan du ikke begynne å si nei. Du må bare hoppe, og det var iskaldt vann.

Da TV-teamet kom fram til Finnmarksvidda fikk Totland prøve seg på en noe spesiell lassokasting.

– Jeg fikk lov til å fange en samisk kokk med lasso oppe på Finnmarksvidda. Det var også veldig gøy. Så det har vært veldig mange morsomme historier, forteller han fornøyd.

Debuterer som programleder

Sammen med Arne Hjeltnes skal Heine Totland lose oss gjennom fem landsdeler på jakt etter det beste norske måltidet.

– Det å være frittgående reporter har vært en veldig ny erfaring for meg, men det har vært veldig morsomt, sier han og legger til:

– Jeg har blitt forespurt om å lede programmer før, men jeg har ikke vært helt fornøyd med kvaliteten på programmene.

– Jeg er et matvrak

Det var god grunn til å takke ja til akkurat denne programlederjobben.

– Jeg er et matvrak, og er voldsomt glad i mat, det å lage mat og jeg er veldig interessert i norsk mat. Arne Hjeltnes er jo en veldig, veldig dyktig mann, og en ytterst kompetent person. Han spurte om jeg ville være med, og bare det er en ære i seg selv. Å få lov til å debutere på dette nivået i beste sendetid med en sånn makker er jo et privilegium, avslutter Totland.

Premieren av «Det norske måltid» kan du se på TV 2 søndag 06. november klokken 20:00.

Les alt om «Det norske måltid» på programmets hjemmeside.