overvåkingsbildene fra regjeringskvartalet som viser ABB bilde9
overvåkingsbildene fra regjeringskvartalet som viser ABB bilde9

Sier nei til personlig oppmøte for Breivik

Retten sier nei til massedrapssiktede Anders Behring Breiviks ønske om personlig fengslingsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Breivik skal i nytt fengslingsmøte 14. november, der detaljene rundt videre varetekt skal fastlegges. Han ba via sin forsvarer om å få møte personlig i fengslingsmøtet. Men retten har avvist ønsket, og sier Breivik kan forklare seg via videolink.

Videolink fra fengselet

– Rettsmøtet avholdes som fjernmøte, slik at siktede deltar i rettsmøtet ved hjelp av videokonferanseteknikk og forklarer seg fra Ila fengsel, opplyser tingretten i en pressemelding fredag ettermiddag.

Retten har også innhentet uttalelse fra bistandsadvokatene Siv Hallgren og Mette Yvonne Larsen, som har en koordinerende rolle i forhold til de øvrige bistandsadvokatene i saken, og bistandsadvokat Frode Elgesem, som representerer AUF.

Les også: Terrorrettssaken blir avholdt i Oslo tinghus

Redaktørforeningen uenig

De har alle tre samtykket til fjernmøte, men advokat Jon Wessel-Aas har på vegne av Norsk Redaktørforening fremmet at siktede av hensyn til offentlighetsprinsippet bør være fysisk til stede i rettsmøtet og ikke delta via videokonferanseteknikk.

Breivik samtykker heller ikke til at videolink skal benyttes, men retten er altså av en annen oppfatning og gjennomfører fjernmøtet.

Les også: 218 norske journalister vil følge rettssaken