petter northug (Foto: Kallestad, Gorm, © GOK)
petter northug (Foto: Kallestad, Gorm, © GOK)

Nå vil Petter Northug bli bonde

Skiesset har tatt helomvending.

Skistjernen Petter Northug har tidligere uttalt at han ikke vil ta over gården heimgården i Fram-Verran når skikarrieren er over.

Nå ser det imidlertid ut til at odelsgutten har tatt en helomvending.

Under Fokus Banks konferanse Fokus Arena denne uken avslørte han nemlig at han kan tenke seg å bli gårdbruker, ifølge Trønder-Avisa.

Han skal ha innsett hvor fine muligheter det er til å fradele hyttetomter ved sjøen, og at han dermed gjerne også kan tenke seg å tjene noen kroner ved å drive gården.

– Jo, jeg akter å bruke odelsretten min, sa han.

Det har ikke lyktes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Northug fredag formiddag.

Les også: Petter Northug var bartender på Mallorca

Lukrativt

Det er imidlertid ingen tvil om at Northug tjener gode penger på skisporten.

I skattelistene for 2010 står Mosvik-gutten oppført med en skattbar inntekt på 3,3 millioner kroner. Det er opp i underkant av 1,2 millioner kroner fra 2009 – en vekst tilsvarende rundt 55 prosent.

Tre år tilbake tjente 25-åringen 800 000. Suksessen på snø er med andre ord innbringende for den utadvendte trøndergutten, som også har inngått flere lukrative sponsoravtaler.

Les mer: Derfor har Northug grunn til å glise

Drømmer om familieliv

Skiesset har flere ganger gitt uttrykk for at han tenker på fremtiden, og i et intervju med bladet Mag tidligere i år kunne han avsløre at han gleder seg til en dag å få barn.

– Ja, så klart – det har jeg. Men jeg vil at det skal roe seg litt først. Man ønsker jo å ha tid til ungen sin, og nå har jeg veldig mange reisedager i året. Men jeg har vel et par år til å lage barn på håper jeg, sa han til Mag.