trudde
trudde

Ane Dahl Torp ut mot Trude Mostue:
– Det der er en overklasse- kommentar

Varg Veum-skuespilleren mener småbarnsforeldre ikke har annet valg enn å gå på jobb.

Skuespiller Ane Dahl Torp skal bli mamma igjen for andre gang, samtidig skal hun stå på scenen på Det Norske Teatret fram mot fødselen.

Hun er også aktuell i den nye Varg Veum-filmen «I mørket er alle ulver grå».

Ane og kjæresten Sjur Miljeteig har fra før tre år gamle Sigurd. Skuespilleren lar seg provosere av utspillet som kjendisveterinær Trude Mostue nylig kom med.

Mostue hevdet at hvis ikke kvinner har tid til å være hjemme hos barna sine når de er små, bør de kanskje la det være.

Les også:Mostue erklærer krig mot jegerforbund

– Man har ikke noe valg

– Jeg synes det er en overklassekommentar. Jeg synes ikke det er fint. Det er jo noe folk snakker om når de går i barselpermisjon og snart skal begynne å jobbe igjen, og de har en jobb som er fra 08 til 16 eller 09 til 17. Man har ikke noe valg – man kan ikke si at folk kan velge å ikke gjøre det. Det er ikke sikkert at de bor i en villa på mange millioner. De bor kanskje akkurat like stort som de nesten er nødt til, sier Dahl Torp til «God kveld Norge».

artikkelen fortsetter under bildet

Skuespillerne Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp under pressevisningen til filmen «I mørket er alle ulver grå». (Foto: Lise Åserud)
Skuespillerne Trond Espen Seim og Ane Dahl Torp under pressevisningen til filmen «I mørket er alle ulver grå». (Foto: Lise Åserud)

Hun kaller Trudes ytringer «helt ute».

– Det er jo en god tanke det å ville jobbe mindre, «for da kan jeg bare tjene litt mindre». Det er ikke et reelt valg for mange mennesker. Det er mange mennesker som er nødt til å jobbe sine – godt og vel – åtte timer hver dag, begge to, for å brødfø familien. Det skal man ha respekt for. Jeg er sikker på at mange av dem skulle ønske at de hadde mer tid til familien, men i den retningen vil ikke jeg skyte, sier hun.

Til «God kveld Norge» sier Trude Mostue at dette ikke har noe med overklasse å gjøre, men at hun stiller spørsmål med et samfunn hvor barnehagen har hovedansvaret for oppdragelsen.

Les også: Trude Mostue gifter seg: Fridde og fikk ja