KAN AVGJØRE: Branns Kim Ojo eller Aalesunds Michael Barrantes. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
KAN AVGJØRE: Branns Kim Ojo eller Aalesunds Michael Barrantes. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Ekspertene tror en av disse avgjør cupfinalen

– Men det er helt umulig å si hvem som er favoritter, mener de. Sjekk hva ekspertene spår om cupfinalen her!

Søndag klokken 13.00 braker det løs på Ullevaal.

SE VIDEO: Slik kom Aalesund og Brann seg til cupfinalen

Aalesund møter Brann foran 25 000 elleville tilskuere på landskampsarenaen, og folkefesten i Oslos gater er allerede i gang. Hovedstaden er allerede farget i rødt og oransje.

TV 2 Sporten har bedt et utvalg av våre fotballeksperter om å se i krystallkula og komme med sine spådommer om vestlandsderbyet i cupfinalen.

De tror alle på en jevn og målrik finale – men tror spesielt at to spillere kan skille seg ut bli avgjørende for hvem som vinner troféet.

Vi spurte dem følgende spørsmål:

1) – Hvem er favoritter foran søndagens cupfinale?

2) – Hvilke spillere kan bli avgjørende for de ulike lagene?

3) – Hvilke type kamp forventer du deg – og hva blir sluttresultatet?

Her er svarene:

Claus Lundekvam (Foto: TV 2)
Claus Lundekvam (Foto: TV 2)

Claus Lundekvam, tidligere Brann-spiller og nå TV 2 Sportens fotballekspert:

1) – Jeg må si Brann er knappe favoritter, spesielt i etterkant av det de viste mot Rosenborg.

2) – For Brann kan både Ojo og Austin bli avgjørende. Hos Aalesund er det først og fremst kollektivet som står sterkt, men det er klart at Michael Barrantes er en «boksåpner» i det offensive spillet og kan bli avgjørende.

3) – Jeg tror det blir en rolig start på kampen og relativt jevnspilt. Men jeg har troen på Brann, og tipper at de vinner 3-1 til slutt.

Petter Myhre (Foto: TV 2/)
Petter Myhre (Foto: TV 2/)

Petter Myhre, ekspertkommentator TV 2 Sporten:

1) – For meg så er det helt åpent. Aalesund har vist stigende form, mens Brann viste motstatt kurve før de fikk oppturen mot Rosenborg. Det er for meg helt umulig å si hvem som er favoritten.

2) – I en cupfinale vil alltid keeperne spille en viktig rolle. De kan fort bli helter og syndebukker. Ellers så har jo Brann Ojo, Austin og Guastavino som er tre utespillere med en x-faktor. Hos Aalesund kan Barrantes og Orry Larsen bli avgjørende – de er mye av arkitektene i det offensive spillet.

3) – Jeg tror og håper at vi får en finale med bra mål. Men jeg tror kampen blir jevnt, og jeg en kamp med to lag som har stor arbeidskapasitet. Må jeg tippe, sier jeg uavgjort 2-2 ved fulltid og straffesparkkonkurranse. Der kan alt skje.

Øyvind Alsaker
Øyvind Alsaker

Øyvind Alsaker, kommentator Tippeligaen og Premier League TV 2 Sporten:

1) – Jeg synes det er 50/50. Det er rett og slett umulig å si hvem som er favoritter nå. Det som blir spennende å se er hvilken taktisk inngang Kjetil Rekdal og Rune Skarsfjord har til kampen. Jeg tror den som har dagen mest, vinner.

2) – De to som skiller seg ut som matchvinnere er Kim Ojo for Brann og Barrantes for Aalesund. Men i en cupfinale dukker det ofte opp noen som ingen hadde trodd på forhånd skulle avgjøre.

3) – Jeg synes Branns kamper denne sesongen ofte har vært åpne og morsomme. Så jeg tror også cupfinalen blir en morsom og åpen kamp, og jeg er sikker på at vi får scoringer. Må jeg tippe et resultat, så sier jeg 2-2 ved fulltid og straffesparkkonkurranse.

Hvem tror du vinner årets cupfinale? Delta i debatten i kommentarfeltet under!