Charterhilde (Foto: Glenn Svendsen , © la)
Charterhilde (Foto: Glenn Svendsen , © la)

– Jenter må slutte å kle seg utfordrende!

Reality-kjendisen synes norske jenter er altfor naive.

Flere kjendiser har har vist sin avsky mot voldtektsbølgen som har herjet i hovedstaden den siste tiden.

Mens mange kjendiser synes at kvinner ikke skal la seg skremme, velger Hilde Skovdahl, også kjent som Charter-Hilde, å gå motsatt vei.

Hun synes norske jenter burde slutte å kle seg så utfordrende.

Hun har laget en liste med tips til kvinner i Oslo for å unngå å bli voldtatt:

– Jeg synes vi kvinner skal slutte å være så naive. At jenter tør å kle seg så utfordrende og så vandrer fulle rundt i byen, skjønner jeg ikke. Vi har vært utrolig heldige her i Oslo de siste årene og unngått mye vondt, men hovedstaden har blitt en storby og nå må vi snart våkne opp her til lands også, sier en engasjert Charter-Hilde til God Kveld Norge.

Les også: Voldtektsanklaget TV-kjendis fullstendig renvasket

hildesliste
hildesliste

Redd for å støte

Listen publiserte Hilde på Facebook tidligere i dag, og hun håper at den kan få endret innstillingen til mange jenter:

– Dette med likestilling har kanskje gjort mange jenter litt for frigjorte, og kanskje spesielt i et så åpent land som Norge. Vi jenter må innså at det er forskjeller på kvinner og menn, og at vi er et fysisk svakere kjønn. Jeg mener fortsatt at jenter skal få gå i hva de vil, men bare at man tar til fornuften også. Det finnes mange syke mennesker der ute, og går man alene gjennom en mørk park og møter på en kåt, ustabil person, da kan det gå virkelig ille, mener TV-kjendisen.

– Forstår du at mange kan misforstå uttalelsen og føle seg støtt?

– Det er ikke meningen å støte noen med denne listen. Hele mitt hjerte og min dypeste medfølelse går til alle jenter som har blitt utsatt for voldtekt. Denne listen er heller ment som en tankevekker og tips til jenter, forteller en bestemt Hilde.

Les også: Trond Espen Seim: – Vi må stå fram på vegne av damene våre

Forsøkt voldtatt

Reality-kjendisen snakker av erfaring da hun mener jenter må slutte å være så naive.

Charter-Hilde har nemlig selv opplevd et voldtektsforsøk.

– En gang jeg var 18 år, møtte jeg en fyr på byen. Etter vi hadde møttes et par ganger, ble jeg med han hjem engang han hadde glemt en jakke. Da låste han plutselig døren og prøvde å voldta meg. Heldigvis var broren hans hjemme. Han fikk brutt opp døren og reddet meg. Det er en vond opplevelse jeg aldri kommer til å glemme, forteller en alvorlig Hilde til God Kveld Norge.

Strengere straff

Charter-Hildes løsning på problemet er ikke mer politi i gatene, men heller strengere straff:

– Jeg liker politiet og de gjør så godt de kan med de ressursene de har tilgjengelig. Vi må heller få strengere straffer for voldtekt. Jeg leste at en førstegangsforbryter får 1–2 år for voldtekt. Det er jo helt sinnssykt. Der kan sitte og spille Playstation og utdannet seg i fengsel, mens de har ødelagt en kvinne for resten av livet! Det er jo helt vilt, avslutter Hilde til God Kveld Norge.