haidag_epe (Foto: TV 2)
haidag_epe (Foto: TV 2)

Politiet pågrep dobbelt så mange Hells Angels-medlemmer som planlagt

Seks Hells Angels-medlemmer blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag og fredag. Totalt 18 personer ble pågrepet da politiet gikk til aksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fire måneder spanet politiet på et narkonettverk med personer tilknyttet Hells Angels involvert.

Onsdag aksjonerte de i Oslo, på Hamar, i Tromsø og flere andre steder i Troms. Mannen politiet mener er sjefen for Hells Angels i Norge, og åtte andre personer, ble pågrepet.

– Det er en nasjonal strategi og et prioritert område å bekjempe utbredelsen av disse miljøene, og denne saken er også et ledd i det ved at sentrale personer i dette systemet nå sitter siktet og vil bli varetektsfengslet, sier konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes i Troms.

LES OGSÅ: Tok store mengder narko og pengebeløp hos Hells Angels

18 pågrepet

Politiet jaktet på ni konkrete personer. Disse ble pågrepet. I tillegg ble ytterligere ni personer pågrepet i forbindelse med aksjonen mot klubblokaler og private boliger i Troms.

– Mange av dem som ble pågrepet ekstra har tilknytning til MC-miljøet og Hells Angels, men er ikke direkte involvert i nettverkssaken, sier Sparboe Lysnes.

LES OGSÅ: Hells Angels medlemmer varetektsfengsles i fire uker

Etterforskningen styres fra Tromsø, men Kripos og flere andre politidistrikter bistår. Aksjonen og pågripelsene onsdag blir av politiet regnet som et resultat av lang tids spaning, godt planlagt politiinnsats og med solid bevisgevinst.

– I tillegg ble det gjort flere enkeltbeslag av narkotika i Troms. Også to enkeltbeslag som vi betrakter som betydelig i størrelse.

– Snakker vi om flere kilo her?

– Det gjør vi.

Hells Angels: – Hårreisende

Hells Angels selv reagerer kraftig på hvordan politiet gjennomførte i aksjonen i Oslo.

– Jeg synes det er hårreisende at 30 politifolk med motorsag skal storme over gjerdet vårt og skjære seg gjennom husveggen. Døra var åpen så de kunne bare gå inn, sa talsmann for Hells Angels i Norge, Rune Olsgaard, til TV 2.

TV 2 spurte Olsgaard rett ut om Hells Angels er uskyldige.

– Som klubb er vi dønn uskyldige, det kan jeg si med hundre prosent sikkerhet. Men jeg aner ikke hva enkeltmedlemmer i klubben kan ha gjort. Det har jeg ingen formening om, svarte han.

HELLS ANGELS POLITIAKSJONEN: – Mye ull og lite sau