Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Jörgen Lennartsson (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Supporterleder om Lennartsson-ryktene: – Ønsker definitivt å beholde Lennartsson

Stabæks supporterleder Håkon Sandboe hyller svenskens profesjonalitet og forhold til fansen.

Torsdag kunne fotbollskanalen.se melde at Stabæk-trener Jörgen Lennartsson etter alle solemerker tar over den svenske klubben Elfsborg neste sesong.

Nåværende trener Magnus Haglund har trukket seg fra jobben og Lennartsson skal være den heteste kandidaten til å ta over roret - selv vil ikke svensken snakke om den antatte interessen.

Les også: Fotbollskanalen: – Lennartsson tar over Elfsborg

Vil beholde Lennartsson
Ryktene om exit for Lennartsson tas likevel med en klype salt av Stabæks supportere. Fungerende leder i Stabæk Support, Håkon Sandboe, håper at treneren blir værende i bærumsklubben også neste år.

– Jeg ønsker definitivt å beholde Jörgen Lennartsson. Han er en dyktig trener og har en fantastisk personlighet. Det er vanskelig å si om det ligger noe mer enn rykter bak oppslaget i Fotbollskanalen, men to ting er sikkert. Jörgen er en god trener og Stabæk er i en vanskelig økonomisk situasjon. Slikt blir det fort rykter av, sier Sandboe til TV 2 Sporten.

Les også: Leciejewski vil spille for Norge

Hylles av supporterne
For Lennarsson har gjort sakene sine bra på Telenor Arena ettter at Jan Jönsson forlot klubben til fordel for Rosenborg. En usikker stadionfremtid og en vanskelig økonomisk situasjon har tvunget Stabæk til å selge unna blant andre Veigar Páll Gunnarsson og Henning Hauger i løpet av sesongen.

Supporterlederen hyller Lennartssons profesjonalitet både på og utenfor banen, i det som har vært en utfordrende sesong for klubben.

– Jörgen har fått mye ut av en svekket tropp. I tillegg har han fremstått forbilledlig i forbindelse med alle de negative medieoppslagene i høst. Å beholde et profesjonelt fokus på fotballbanen mens klubben opplever store utenomsportslige utfordringer står det respekt av, sier Sandboe.

Les også: Kjenner: – Politiet bør etterforske Gunnarsson-saken

– Han har også vært veldig imøtekommende med oss supportere, og på eget initiativ har han møtt oss på Onkel Blaa ved flere anledninger for å snakke om fotball. Det har vi satt stor pris på.

Vil ikke spekulere
Hvem som eventuelt ville vært en fullgod erstatter for Lennartsson vil ikke Sandboe bevege seg inn på.

– Jeg sier som Jörgen, at jeg heller vi ha fokus på neste kamp. På lørdag er det Stabæk-finale på Telenor Arena, sier Sandboe.

Lørdag spiller Stabæks kvinner cupfinale mot Røa i Telenor Arena.