Børre Rognlien (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
Børre Rognlien (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Idrettsstyret går inn for å søke OL i 2022

Idrettsstyret vedtok på sitt møte torsdag å gå inn for å arbeide videre med prosessen som kan føre til at Norge søker OL til Oslo i 2022.

Det som blir viktig framover blir å få alle i norsk idrett til å stille seg bak en eventuell søknad. Foreløpig er det en viss skepsis i noen av de store sommeridrettsforbundene.

De politiske myndighetene må også inn i prosessen så raskt som mulig, for det må stilles en statsgaranti på mellom 20 og 30 milliarder kroner for at en søknad kan fremmes. Til sjuende og sist er det politikerne som sitter med nøkkelen i denne saken.

Les også: Oslo-OL koster trolig mer enn 20 milliarder

Dersom idretten stiller seg bak en eventuell søknad og politikerne er med på laget, kommer det endelige vedtak om en eventuell OL-søknad til å bli fattet på et ekstraordinært idrettsting i juni neste år.

– Vi har fått fullmakt til å ta denne saken videre med regjeringen og Oslo kommune. Responsen derfra vil avgjøre om vi vil fortsette denne prosessen. Og det er helt klart at responsen må være svært positiv for at denne saken skal bli tatt videre, sa idrettspresident Børre Rognlien torsdag.

Norge arrangerte vinter-OL i 1952 (Oslo) og 1994 (Lillehammer). (©NTB)