MANGLER PASS: Nå fikk mannen sin tredje narko dom.   (Foto: Birger Henriksen/TV 2)
MANGLER PASS: Nå fikk mannen sin tredje narko dom. (Foto: Birger Henriksen/TV 2)

Ny TV3-deltaker i fengsel

Informerte ikke kanalen om lovbruddet før innspilling.

Tidligere i år kunne «God kveld Norge» avsløre at en av årets deltakere i TV3-serien «Robinson-ekspedisjonen» tidligere var dømt for seksuelle overgrep mot barn.

I dag skriver Seher.no at enda en realitydeltaker fra en serie på samme kanal, sitter i fengsel for et lovbrudd som ble gjort før innspillingen av en serie som nå har gått på TV.

Ifølge nettstedet soner deltakeren for tiden en dom i Trøgstad fengsel i Østfold.

Soner

Øyvind Skovli i TV3, bekrefter overfor «God kveld Norge» at opplysningene stemmer, og kanalen ikke var kjent med dommen da personen deltok i en av kanalens serier.

– Vi synes selvfølgelig at det er kjedelig, sier han.

Han har selv vært i kontakt med personer rundt den fengslete, men vil ikke si noe mer om selve saken.

– Vi har en kontinuerlig dialog med alle deltakerne våre, men dette er mellom oss og dem, sier han.

Les også: Kvinnelig TV-kjendis tiltalt for vold mot politimann

Taus

Det ble mye oppstyr da «God kveld Norge» avslørte at en av årets «Robinson» -deltakere så sent som i 2006 ble dømt til fire års fengsel for grove seksuelle overgrep mot barn under ti år.

Skovli ønsker ikke å kommentere kanalens reaksjoner på at enda en deltakere i kanalens serier er dømt til fengsel.

– Jeg vil ikke si så mye mer enn jeg har sagt. Det får bli mellom oss og deltakeren, sier han.

Les også: – Jeg kjenner at jeg hater ham

– Vil ha vandelsattest

I etterkant av at deltakere i flere norske TV-produksjoner har unnlatt å fortelle om sin kriminelle fortid under castingprosessen til realtyserier, reagerte flere av kanalene og krevde en lovendring.

– Vandelsattest er ekstremt viktig for å få et hundre prosent riktig bilde av en potensiell deltaker, uttalte informasjonsansvarlig i TV3, Glenn Ø. Støldal til «God kveld Norge» i høst.

Også i TV 2 har de opplevd lignende episoder.

«Jakten på kjærligheten»-bonde Linda Bjørnes fortalte ikke under casting at hun tidligere er dømt til fengselstraff for vold mot en annen kvinne.

– Det er jo det disse sakene har vist, at man har prøvd å researche fram, men man har ikke kunnet gå til politiet og få disse vandelsattestene, påpekte kanalsjef i TV 2, Nils Ketil Andresen.

tv3
tv3

Les også: – Det eneste riktige er å fjerne ham fra skjermen

– Til vurdering

Kulturdepartementet har foreløpig ikke fått noen formell henvendelse fra noen av TV-kanalene, men understrekte at de ville se på saken.

– Vi vurderer nå å gi kringkasterne mulighet til å innhente politiattest for personal som skal jobbe direkte med barn og unge. Når det gjelder en generell tillatelse til å innhente politiattest, er det for så vidt et alvorlig spørsmål som må behandles grundig, men får vi en henvendelse fra kringkastere på det så skal vi vurdere det, sa statssekretær Roger Solheim (AP) i Kulturdepartementet.

Les også: Aylar: – Overgrepet førte til rusmisbruket