tommy_ddd (Foto: TV 2)
tommy_ddd (Foto: TV 2)

Farmen-Tommy til Da damene dro-folket:
– Ta imot skryten, men vær forberedt på ris

Tommy følger med på «Da damene dro» fra sofakroken.

I kveld blir vi enda bedre kjent med folket i Laukvik. Det er klart for andre episode av «Da damene dro», og damene har akkurat forlatt bygda og det er første dag der mennene må styre alt selv.

Les mer om episoden: Tøff start med første dag uten damer

En av dem som allerede kjenner Laukvik godt er Tommy Rodahl. Han ble et kjent TV 2-fjes da han vant «Farmen» tidligere i år. Nå følger han spent med på hva mennene i Laukvik finner på i «Da damene dro».

I sommer var han selv i Laukvik og holdt foredrag om livet før, under og etter «Farmen».

Les også: Tommy vant Farmen 2011!

– Det var først da jeg skjønte at de var årets bygd i «Da damene dro», sier Tommy til TV2.no. – Vær dere selv og ta i mot skryten dere får og vær forberedt på å få ris også. Være fornøyd med at «det er meg», også får det være greit. Jeg var Tommy før «Farmen». Jeg var Tommy under «Farmen» og jeg er Tommy etter «Farmen».

– Må tørre å stå imot kreftene til «bygdedyret»

Han har bare lovord å si om det lille fiskeværet i Lofoten.

– Jeg oppfatter Laukvik som en veldig positiv bygd. Det virker som om de som bor der har en positiv og åpen holdning. Jeg traff folk som hadde idéer og de er tydelig stolte over bygda de er fra, mener Tommy som selv bor i ei lita bygd.

– Jeg har kjent på både gode og dårlige sider av en liten bygd. Det er ikke alltid det er så lett for folk som stikker seg frem og ikke nødvendigvis følger «malen». Man må tørre å stå imot kreftene til «bygdedyret».

Tommy tror at «Da damene dro» kan være med på å samle Laukvik ytterligere.

– Det kan gjøre at man ser mer på seg selv mer som en enhet, og det kan gjøre at det blir lettere å få fantasien i sving og at folk kan komme med idéer om å få gjort noe i bygda. Det kan gjøre at de tør å tenke mer utradisjonelt og at de står mer samlet.

Se også: Alf Ingar om å skifte bæsjebleier: – Jeg gulper og brekker meg

– Plutselig er det over og den grå hverdagen kommer

Tommy var selv en profilert person både på TV og i media gjennom hele vinteren. Nå har han følgende råd for de som nå er i ferd med å bli kjente TV-fjes:

– Det er enkelt. Vær dere selv og ta imot skryten, men vær forberedt på ris også. Vær fornøyd med at «det er meg», også får det være greit. Jeg var Tommy før «Farmen». Jeg var Tommy under «Farmen» og jeg er Tommy etter «Farmen». Jeg kunne aldri justert meg for å bli bedre enn den jeg er. De må bare nyte det når det står på og være stolt av felleskapet det gir. Plutselig er det over og den grå hverdagen kommer, sier Tommy som mener at Laukvik-folket har en fordel om at de er flere som deler på oppmerksomheten.

– Vi på «Farmen» ble spredd for alle vinder etter innspilling, og vi «Farmen-gjengen» har så og si ingen kontakt i dag i det hele tatt. De er ei bygd om de kan stå sammen om både tårer og latter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Farmen_tommy_Storbonde_sumo
Farmen_tommy_Storbonde_sumo

Se lengre eksklusive klipp som ikke er vist på TV på TV 2 Sumo her! (abonnementstjeneste)

– Det nytter ikke å sutre etterkant

At noen blir vist mer på TV og bli mer profilert enn andre mener Tommy man bare må forberede seg på.

– Det er i veldig stor grad regi som avgjør hva som blir vist på TV. Det er bare noe man må innfinne seg med, og man vet aldri hvordan sluttresultatet blir. Men det nytter ikke å sutre etterkant.

Tommy har flyttet fra bittelille Sauøya til Frøya. På Frøya er det 4000 mennesker i forhold til på Sauøya der det kun var Tommys familie som bodde.

– Jeg stortrives med å bo i bygde-Norge, og det har vært udelt positivt å komme ut av «Farmen». Jeg merket faktisk mindre til «bydedyret» etter «Farmen». Det norske folk har vært veldig snille med meg, sier han og er veldig takknemmelig for det.

Nå heier han på «Da damene dro»-bygda fra sofakroken.

– Jeg sender en stor hilsen til Laukvik-folket fra oss på Frøya!

Se også: – Jeg gleder meg til å se alle andre, men ikke meg selv

Se «Da damene dro» på TV 2 tirsdager klokken 20.00!

Gikk du glipp av en episode? Se «Da damene dro» om igjen på TV 2 Sumo!