ny3-terror-tingretten-F - Terrorrettssak i Oslo tinghus

Rettssaken mot Anders Behring Breivik vil bli holdt i Oslo tinghus og ikke i midlertidige og større lokaler for å gi bedre plass til presse og tilhørere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Oslo tingrett torsdag ettermiddag. Statsbygg har sjekket andre alternative lokaler, men fordi det er så kort tid til rettssaken, konkluderes det med at Oslo tinghus er best.

– Vi vil anta at den løsning som er sikrest i forhold til stram tidsfrist, og i forhold til sikkerhet, kommunikasjon og tilpasning av bygningen, vil være å utføre de nødvendige endringer i Oslo tinghus for gjennomføring av hovedforhandlingen, skriver konstituert regiondirektør Beate Bomann-Larsen i Statsbygg i sin anbefaling til tingretten.

Oslo tingrett spurte i september Statsbygg om hjelp til å finne egnede lokaler hvor rettssaken mot Anders Behring Breivik kunne gå. Foruten Oslo tinghus har flere store lagerbygninger i Oslo-området blitt vurdert, men på grunn av tidsnød anbefaler Statsbygg å bygge om tinghuset.

De samme anbefalingene har også politiet gitt med tanke på sikkerheten rundt rettssaken, opplyser sorenskriver Geir Engebretsen. Han bekrefter at saken vil starte rundt påsketider neste år.