Hillary og William Adams (Foto: Scanpix)
Hillary og William Adams (Foto: Scanpix)

Skjult kamera filmet da dommer banket datteren

Dommeren blir etterforsket etter at datteren la videoklippet ut på YouTube.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

William Adams er en dommer i Aransas County og har dømt i mange barnemishandlingssaker. Han har rykte som en rettferdig og grundig dommer.

– Hent beltet mitt. Det store

Men nå står han selv overfor mulig rettsforfølgelse etter at datteren Hillary la ut en video på Youtube som viser hvordan faren banker henne med et belte i åtte minutter. Mishandlingen skjedde i 2004, da Hillary var 16 år gammel.

Like før faren gikk løs på datteren, satte hun opp et kamera på rommet sitt.

– Jeg hadde på følelsen at noe ville skje, sier Hillary Adams til nyhetsbyrået AP.

Videoen viser at foreldrene raser mot datteren fordi hun har lastet ned piratkopiert materiale på nettet. Adams roper til kona at hun må hente det store beltet for han skal gi datteren ris. Like etterpå går han i gang med å piske datteren, mens hun skriker av smerte. I bakgrunnen står moren og roper til datteren at hun må ta i mot slagene «som en voksen kvinne ville ha gjort».

17 piskeslag

Etter flere slag går faren ut av rommet, bare for å returnere kort tid etter og fortsette mishandlingen. Til sammen fikk datteren 17 piskeslag med beltet.

I flere år holdt hun mishandlingen hemmelig, men valgte å legge den ut på nettet sju år etter, angivelig fordi faren hadde trakassert henne i lengre tid og hun mente han måtte søke hjelp for aggresjonsproblemene sine.

– Jeg er ikke ute etter hevn. Jeg vil bare at han skal søke hjelp, sier hun til AP.

Les også: Assistent beit og slo skulegut på skulebussen

– Ser verre ut enn det var

Videoklippet har skapt furore i byen Corpus Christi og flere har anmeldt dommeren til politiet. Selv innrømmer han at det er han som er på videoen.

– Men det ser verre ut enn det var. Slik jeg ser det, har jeg ikke gjort noe galt annet enn å disiplinere barnet mitt etter at hun ble tatt for å stjele. Jeg mistet besinnelsen, men har senere beklaget overfor henne, sier Adams, som legger til at han ikke tror han vil bli straffet.

Det kan han muligens også ha rett i. For det er store forskjeller i de ulike amerikanske staters lovgivning om hvor grensen går ved utøvelse av fysisk makt overfor sine egne barn.

Men barnemishandlingsekspert Jim Hopper ved Harvard universitetet mener det er ingen tvil om at dommeren gikk over streken.

– Dette er brutal vold. Å banke noen til underkastelse er ikke å disiplinere noen. Det å banke et barn gjør det vanskeligere for barnet å akseptere foreldrenes regler, sier Hopper.

Større splid i familien

Det lokale barnevernet vil etterforske saken.

– Vi vil ta de nødvendige steg i denne saken, skriver talsmann for barnevernet, Patrick Crimmins, i en e-post.

I dag har Hillary minimalt kontakt med sin far. Hun tror det vil bli enda større avstand mellom henne og familien på farssiden etter dette. Oppstandelsen som oppsto har fått henne til å angre på at hun la klippet ut på nettet, men likevel er hun glad hun gjorde det.

– Jeg er veldig lettet over at disse tingene er kommet fram i lyset. Men jeg kan ikke få understreket nok at han trenger ganske enkelt hjelp.