FIKK LEGEMIDDELHJELP: Oslo Børs stiger tirsdag. (Foto: Scanpix/)
FIKK LEGEMIDDELHJELP: Oslo Børs stiger tirsdag. (Foto: Scanpix/)

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med om lag 2 prosent umiddelbart etter åpning torsdag, men begynte deretter å stige igjen til 376,84 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokka 10.20 torsdag lå hovedindeksen på 376,84 poeng, om lag 0,4 prosent over nivået ved stengetid dagen i forveien.

I alt 55 aksjer gikk ned i løpet av den første timen etter åpning, mens 42 aksjer gikk opp. Kursen var uendret for de øvrige 79 aksjene på Oslo Børs.

Skogsrakett

Blant vinnerne var Norske Skog. Aksjekursen skjøt i været med hele 38,3 prosent etter at selskapet la fram sin kvartalsrapport torsdag morgen.

I kvartalsrapporten kom det fram at Norske Skogs brutto driftsresultat (EBITDA) gikk opp til 469 millioner kroner i tredje kvartal i år fra 384 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet fikk likevel et resultat før skatt på minus 2,1 milliarder kroner, hovedsakelig på grunn av nedskrivninger.

Også Aker Solutions la fram sin kvartalsrapport torsdag. Selskapet ble belønnet med en økning i aksjeverdien på 5,2 prosent.

Svakt ned i oljebransjen

Statoil-aksjen var den mest omsatte aksjen på Oslo Børs. Aksjekursen gikk svakt ned i morgenhandelen. Det samme gjorde aksjeverdien til Norsk Hydro. Yara og Telenor opplevde på sin side en svak oppgang.

Tidligere i uka er aksjeverdiene blitt trukket ned av usikkerhet om situasjonen i Hellas, hvor det nå skal holdes folkeavstemning om EUs krisepakke. (©NTB)