En ekstern granskningsrapport har avdekket betydelige uregelmessigheter utført av tidligere ansatte i Unibuss.  (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)
En ekstern granskningsrapport har avdekket betydelige uregelmessigheter utført av tidligere ansatte i Unibuss. (Foto: Sørbø, Krister/SCANPIX)

Enda en person pågrepet i Unibuss-saken

Til sammen er ni personer nå siktet i korrupsjonssaken og politiet utelukker ikke flere siktelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Saken er under etterforskning, og vi kan ikke utelukke at flere personer kan bli siktet. Vi kommer stadig over flere som har handlet i strid med loven, sier seksjonssjef Gro Smogeli i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo kommune til VG Nett.

I avhør

Bakgrunn: Unibuss-direktøren pågrepet i korrupsjonssak.

I midten av oktober ble det også klart at Unibuss avvises fra anbudskonkurransen om busstjenester i Oslo vest. 1900 jobber er derfor i fare etter korrupsjonsskandalen.

Unibuss-direktøren er allerede siktet i saken, sammen med åtte andre.

Ifølge VG Nett vil ikke politiet opplyse hva den sist pågrepne er siktet for.

Den siktede satt onsdag ettermiddag i avhør hos politiet. Det er ikke klart om vedkommende vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

Interne undersøkelser

Det var interne undersøkelser og tips fra Tyskland som førte til pågripelse av flere personer i selskapet Unibuss. En av de siktede har innrømmet å ha tatt imot bestikkelser fra den tyske bussleverandøren MAN.

Etterforskningen i saken pågår og politiet ser svært alvorlig på saken.

– Det dreier seg om korrupsjon i et offentlig, kommunalt selskap, og det er noe vi tar veldig alvorlig, har politiadvokat Christian Stenberg tidligere uttalt til TV 2.

(TV 2/ NTB)