bente33
bente33

Nå har Jakten-Bente blitt «hundehvisker»

– Kjempeartig!

Bente Fremo fra «Jakten på kjærligheten» jobber som kjent med problemhester på gården ved Buvika i Trondheim.

Nå har hun imidlertid også hatt sitt første oppdrag som hundehvisker.

– Det var kjempeartig, og nå har jeg plutselig fått to oppdrag til, sier hun fornøyd til «God kveld Norge».

– Jeg testet det ut på hunden min Lex da jeg fikk han, og det er noe jeg kunne tenke meg å gjøre mer ut av, fortsetter hun.

Følger omstridt hundehvisker

Tirsdag hadde hun sitt første betalte oppdrag som hundehvisker, og Bente forteller at det hele handler om signaler, kommunikasjon og energi.

– Hunder og hester er veldig like. Det er mye hund i hesteverden og omvendt. Jeg har hentet litt fra to forskjellige personer – Cesar Millan og briten Jan Fennell. Førstnevnte fokuserer mye på kroppsspråk og energi, mens Fennel snakker mye om hunden som ulv, og hvordan hunden tenker. Jeg startet med å snakke med eierne om hvordan hunden fungerer, blant annet i forhold til mat, forteller hun.

Hundetreneren Cesar Millan er blant annet kjent fra TVNorge-serien «Hundehviskeren», og hans metoder blir både hyllet og hatet.

– Men hva legger du i ordet hundehvisker?

– Det er det samme som hestehvisker. Det er mye av det samme jeg jobber med til daglig, nemlig kommunikasjon og trening, sier hun.

Les også: Jakten-Bente i dramatisk ulykke: – Fingeren stakk ut 90 grader

Givende

Tidligere har Bente også fortalt hvordan hun jobber med hest og eier.

– Jeg lærer hesteeierne kommunikasjon, lederskap og kroppsspråk, slik at de kan ha et godt forhold til hesten sin. Det er veldig givende når ting faller på plass, forteller hun.

– Det er rett og slett kommunikasjon via kroppsspråk. Kroppsspråk er det eneste språket hesten behersker. Og det er helt utrolig å se hva som skjer når man bruker kroppsspråket riktig, for da får du plutselig en hest som hører på deg, forteller hun.