Månedens spiller oktober
Månedens spiller oktober

Stem frem oktobers beste i Premier League

TV 2 Sporten har nominert - du bestemmer!

TV 2 Sporten har nominert Premier League-spillerne vi synes har vært best i måneden vi akkurat har lagt bak oss.

Her er kandidatene du kan stemme på. Huske å stemme før fredag klokken 21.00. Vinnerne annonseres i Premier League-studio på lørdag.

Månedens spiller:

Robin van Persie (Arsenal)

Den viktigste årsaken til at Arsenal har gått fra en katastrofal sesonginnledning til å kun ligge seks poeng bak London-rival Chelsea. Den flygende hollenderen har scoret sju mål på fire ligakamper i oktober.

Rafael van der Vaart (Tottenham)

Spurs har funnet formen og har vunnet tre av fire kamper i oktober. Van der Vaart har vært lagets viktigste spiller i denne gode perioden der blant andre erkerivalen Arsenal ble slått. Da scoret nederlenderen, akkurat som han har gjort i samtlige kamper laget har spilt i oktober.

Van der Vaart (Foto: Nigel French/Pa Photos)
Van der Vaart (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Mario Balotelli (Manchester City)

Bråkmakeren har ikke bare funnet scoringsformen, han har begynt å ofre seg for laget i alle spillets faser. Nettet de to første i Manchester-derbyet, og har vært sentral i Citys fantastiske ligaåpning.

David Silva (Manchester City)

Har vært helt instrumental hos Roberto Mancini. Er den kreative hjernen i laget, og for øyeblikket en av verdens beste spillere. Ble uforståelig nok ikke nominert til Ballon d’Or, men er selvskreven i kåringen om månedens spiller i Premier League.

David Silva (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
David Silva (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Demba Ba (Newcastle)

Laget fra nordøst er foreløpig sesongens største overraskelse. Har lengtet etter en toppscorer siden Andy Carroll forlot klubben i vinter, og med en Demba Ba tilbake i form, har de fått akkurat det. Avsluttet oktober med tidenes første Premier League-hat trick på Britannia.

Månedens unge spiller:

Daniel Sturridge (Chelsea)

Innledet måneden perfekt med å score to på det som var hjemmebanen hans siste halvdel av forrige sesong. Fulgte opp med nettkjenning hjemme mot Everton. Siden har det gått tråere både for Sturridge og Chelsea, men 22-åringen har til nå i sesongen like mange ligamål som Anelka, Drogba og Torres har til sammen.

Neil Taylor (Swansea)

For halvannet år siden spilte 22-åringen i Blue Square Premier, nå har han blitt en viktig brikke i et lag som plukker jevnt og trutt med poeng i Premier League. Svært imponerende av den walisiske landslagsspilleren.

Gareth Bale (Tottenham)

Har fått kritikk for å score for lite. Mot London-rival QPR satt plutselig den delen av spillet også. Sendte av gårde noen perler. Da motstanderne ble klar over trusselen forrige sesong, gikk det utover Bales form. Nå ser waliseren ut til å ha funnet tilbake til noe av det som gjorde ham til en hit da.

Tim Krul (Newcastle)

Den meget lovende nederlenderen har stengt buret så langt denne sesongen, og er en viktig årsak til at laget ennå har til gode å tape i Premier League. Har sluppet inn færrest mål av samtlige lag så langt, og har ikke sluppet inn spillemål på 202 minutter ligafotball.

Tim Krul (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)
Tim Krul (Foto: SCOTT HEPPELL/Ap)

Anthony Pilkington (Norwich)

Spilte League One med Huddersfield forrige sesong, men virker ikke å frykte noe. Har vært et aktivum for de nyopprykkede kanarifuglene offensivt, og lagets beste spiller i oktober.

Månedens manager:

Roberto Mancini (Manchester City)

City har vunnet samtlige fire kamper i oktober, og toppet alt da de knuste byrival United 6-1 i deres egen hule. Målforskjellen 17-3 på fire kamper forteller det meste om måneden Mancini & co har lagt bak seg.

Alan Pardew (Newacstle)

Newcastle, er sammen med Manchester City og Huddersfield, det eneste ligalaget uten nederlag så langt i sesongen. Pardews gutter nekter rett og slett og la seg slå, og med seieren mot Stoke på månedens siste dag, noterte de seg for ti poeng på fire kamper i oktober.

Harry Redknapp (Tottenham)

Spurs fikk en tung start på sesongen, men har reist seg mesterlig. Tottenham har ikke tapt på to måneder, og i oktober har man tre seirer og en uavgjort. Derby-seieren mot Arsenal var nok den som smakte best, og den gode perioden gjør at Redknapp & co er helt oppe og kjemper om Champions League.

Harry Redknapp (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Harry Redknapp (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Brendan Rodgers (Swansea)

Ikke levnet altfor mange muligheter før sesongen, men Rodgers har stått fast på filosofien om å spille en pasningsorientert og underholdende fotball. Først og fremst hjemme Swansea plukker poengene, men der har de da også vært uslåelige til nå. Sju poeng på månedens fire kamper lar seg høre for et lag nesten blottet for Premier League-erfaring før sesongstart.

Arsene Wenger (Arsenal)

Franskmannen har hatt det tøft denne sesongen, og de startet måneden med å tape mot erkerival Tottenham. Siden har Wengers unge mannskap vunnet tre strake, og plutselig ser ikke alt håpløst ut lenger. Høydepunktet var selvsagt borteseieren mot Chelsea, der de ble første lag siden Liverpool i 1989 til å score fem på Stamford Bridge.

Arsene Wenger (Foto: Tim Hales/Ap)
Arsene Wenger (Foto: Tim Hales/Ap)