Gustav Larsson. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Gustav Larsson. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Sure svensker får bare én plass i OL-rittene

Trodde du Norge fikk få OL-plasser? Söta bror blir «enebarn» i London og vil klage.

Mens Norge ble avspist med bare tre OL-plasser av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), blir våre naboer i øst enda færre i London.

For Sverige, som håpet på to plasser både i landeveisrittet og på tempoen, får bare sende én deltaker til de to rittene på herresiden under neste års OL.

- Vi er et såpass etablert sykkelland at vi absolutt skal ha flere enn én deltaker i landeveisrittet i et stort mesterskap, sier landslagssjef Glenn Magnusson til Svenska Dagbladet.

Vil klage
Den norske sportssjefen Steffen Kjærgaard tok kontakt med UCI etter at han fikk beskjeden. Også svenskene varsler protester.

- Det eneste vi kan gjøre nå er å vise vår misnøye med avgjørelsen. Vi skal ta opp spørsmålet med SOK (Sveriges olympiske komité) og se hvordan vi kan ta det videre, sier Magnusson.

Uforståelig for svenskene
Ifølge Svenska Dagbladet sier regelverket at Sverige skulle hatt to plasser på grunn av sin 16. plass på Europatouren. Svenskene skjønner lite av hva som har skjedd.

- Det finnes en mengde klausuler som ikke alltid er like lette å forstå seg på i det kompliserte regelverket. Et eller annet sted der har vi tydeligvis mistet en plass, sier Magnusson.

Kun én mann til London?
Gustav Larsson vant sølvet på tempoen i Beijing-OL, og ble best av tre svensker til start under landeveisrittet.

Dersom den endelige fordelingen, som blir klar i april, også gir svenskene bare én plass på hver av øvelsene, kan Larsson bli eneste svenske deltaker på begge øvelsene på herresiden.

Hans fremste utfordrere om plassen i landeveisrittet er Thomas Löfkvist og Fredrik Kessiakoff.

- Vi har hatt tre, fire, fem utøvere så lenge jeg kan huske. Minst i 20 år. Men til en viss grad får man si at det er selvforskyldt. Vi har ikke hatt nok framgang og skaffet nok rankingpoeng, sier Magnusson.