Anders Aukland (Foto: Bretislav Fiala/Ap)
Anders Aukland (Foto: Bretislav Fiala/Ap)

Birken utsolgt på 97 sekunder

Birkebeinerrennet er mer populært enn noesinne.

Les også: Dette er Birkebeiner-kongen

Mange måtte innse at de ikke rakk å melde seg på til neste års birkebeinerrenn da påmeldingen åpnet i dag tidlig. I fjor ble det fullt på 18 minutter, i dag gikk det ikke mer enn ett minutt og 37 sekunder før de 7000 ledige plassene var revet bort.

Spent stemning på Birkebeinerkontoret
10 sekunder før påmeldingen åpnet for de 7000 plassene som er igjen av 16.500 plasser til birkebeinerrennet, som går 17. mars neste år, var det spent stemning på Birkebeiner-kontoret i Lillehammer. Men bare få sekunder etter at slusene ble åpnet på nettsidene tikket tusenvis av påmeldinger inn. Telleverket for påmeldte stoppet allerede etter ett minutt og 37 sekunder. Deretter begynte ventelistene å fylles opp.

- Har du noen sinne opplevd maken?

- Nei, på rennet er dette helt spesielt, sier daglig leder i birkebeinerrennet, Rune Bergsodden.

- Fra fire måneder til under 2 minutter på 4 år, det er ganske spesielt.

- Hva kommer det av?

- Det er et godt spørsmål, Jeg tror vel at det er mange som bruker birkebeinerrennet som et treningsmål og det er viktig for mange. Og man ser jo at det er blitt større og større oppslutning og mange har fokus på det.

- Når vi for to år siden brukte tre uker så merket vi en veldig endring i påmeldingsmønsteret, for da skjønte man at man måtte være tidlig ute.

Flere muligheter
Bergsodden beroliger de som ikke fikk meldt seg på i dag med at det fortsatt er mulig å være med på fredagsbirken 16. mars.

- Der starter påmeldingen om 14 dager, sier Bergsodden.

- Men her får du ikke merket.