ny1-jobb-unge-sosialemedier-F - – Unge krever jobb som tillater bruk av sosiale medier

Høye lønninger er ikke lenger nok for å tiltrekke seg unge jobbsøkere. I en ny undersøkelse svarer over halvparten at de vil takke nei til en jobb hvor de ikke kan bruke sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sosiale medier er blitt så viktig for neste generasjons arbeidstakere at mange vil takke nei til et jobbtilbud hvis bedriften ikke tillater bruk av sosiale nettverk som Twitter og Facebook i arbeidstiden, ifølge IT-selskapet Ciscos undersøkelse.

3000 studenter og unge under 30 år fra 13 land er intervjuet om deres forventninger og prioriteringer når de skal søke jobb. Undersøkelsen viser at mange ikke ser på høy lønn som viktigst.

Én av tre prioriterer tilgang til sosiale medier, fleksibilitet og frihet til å velge mobil og nettbrett til bruk i jobben framfor lønn. Og flere enn halvparten av de spurte opplyser at de vil takke nei til et jobbtilbud, eller finne en måte å omgå bedriftens regler på, dersom bruk av sosiale medier ikke er tillatt.

Videre viser undersøkelsen at bedrifter er begynt å ta den yngre generasjonens forventninger på alvor. Blant annet forteller én av tre unge arbeidstakere at en av grunnene til at de ble ansatt var deres kunnskap om og erfaring med sosiale medier og mobile plattformer. (©NTB)