TAUSHETSREGLER: Tidligere polititopp Finn Abrahamsen opplyser om at lydloggen fra 22.juli er knyttet opp til strenge taushetsregler.   (Foto: TV 2)
TAUSHETSREGLER: Tidligere polititopp Finn Abrahamsen opplyser om at lydloggen fra 22.juli er knyttet opp til strenge taushetsregler. (Foto: TV 2)

Abrahamsen: – Oslo-politiet sløser med ressursene

Mangeårig leder for voldsavsnittet i Oslo, Finn Abrahamsen, mener politiet kunne gjort langt mer for å hindre de mange overfallsvoldtektene i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nå pensjonerte politioverbetjenten Finn Abrahamsen mener det er sløseri at bare et av politiets seks overvåkingskameraer i Oslo sentrum fungerer.

Les også: Storberget fornøyd med egen jobb

– I London er kameraovervåking et av de viktigste hjelpemidlene. Oslo er en stor by, sammenlignet med andre byer i Norge, og kamera vil være en effektiv kamp mot kriminaliteten, sier Abrahamsen.

Stoltenberg henter erfaring i København

Denne uken har statsminister Jens Stoltenberg vært på besøk i København. I den danske hovedstaden har han snakket med blant andre borgermesteren, politimesteren og andre fagfolk for å høre hvordan de har bekjempet voldtekter.

Les også: Forsker mener voldtekter kan knyttes til 22. juli

En av suksessfaktorene som er med på å hindre overfallsvoldtekter i København, er utbredt kameraovervåking.

Etterlyser politireserven

Finn Abrahamsen er også kritisk til at den såkalte politireserven ikke er blitt beordret ut i Oslos gater.

– Vi burde sette erfarne politifolk sammen med personer fra politireserven, sier Abrahamsen

Politireserven består av et mannskap som har fullført militær førstegangstjeneste, og som deretter utfører plikttjeneste i politireserven resten av tjenestetiden.

– Det vil doble patruljene over natten om man bruker disse. Vi må ikke tro at vanlige folk ikke er i stand til å gjøre en god jobb sammen med en erfaren politimann, sier den tidligere lederen ved voldsavsnittet i Oslo-politiet.