ny1-barnehager-ssb-F - Ni av ti barn i barnehage

Ni av ti barn i alderen ett til fem år går nå i barnehage på dagtid. De fleste foreldre ønsker at barna skal gå i barnehage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andelen barn i aldersgruppen ett– fem år som går i barnehage på dagtid, har økt fra 62 prosent i 2000 til 90 prosent i 2010, viser barnetilsynsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Blant de øvrige 10 prosentene passes 9 prosent av foreldrene, mens 1 prosent bruker andre tilsynsordninger.

Det er blant annet satsingen på full barnehagedekning de siste årene som forklarer økningen i andelen som går i barnehage, ifølge SSB.

Undersøkelsen viser samtidig at 66 prosent av foreldrene ville foretrukket barnehage om de kunne velge fritt, mens 27 prosent av foreldrene ville foretrukket enten barnehage i kombinasjon med andre tilsynsordninger eller andre løsninger.

– Dette viser betydningen av gode og rimelige barnehager og hvordan barnehageløftet har forandret hverdagen for barnefamiliene, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) i en kommentar til undersøkelsen.

Barnetilsynsundersøkelsen er utført på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. (©NTB)