FOR LITE POLITI: Selvom politiet har ekstra bemanning i helgene, mener Terje Bratland at det burde vært enda flere (Foto: Scanpix)
FOR LITE POLITI: Selvom politiet har ekstra bemanning i helgene, mener Terje Bratland at det burde vært enda flere (Foto: Scanpix)

Politidistriktene kritiserer forslaget til Storberget

Politidistriktene reagerer på justisministerens forslag om å hente politifolk utenbys fra. De frykter publikum blir skadelidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisminister Knut Storbergets forslag om å hente ressurser fra andre distrikter møter motbør i politidistriktene. Politiforbundet i Vestoppland frykter at publikum blir skadelidende.

LES OGSÅ: Storberget vil ikke gi råd til Oslos jenter

Nok med å håndtere egne problemer

– Det vil svekke politiberedskapen vi har 24 timer i døgnet. Og det vil svekke kapasiteten vi sårt trenger til å etterforske straffesaker, sier hovedtillitsvalgt i politiforbundet i Vestoppland, Finn Arne Hvalbye til TV 2.

Også Stavanger har nok med å håndtere sine problemer med en allerede presset bemanning

– Vi har utfordringer i forhold til vold i sentrum, så vi trenger enhver politimann her i byen, sier Arild Sandstøl, leder i Politiets Fellesforbund i Rogaland.

LES OGSÅ: Oslo-politiet sier kapasiteten er sprengt

Får forslag i retur

Vest-Finnmark politidistrikt er landets nest største. Her får Storberget et forslag i retur.

– Da tenker jeg det kan være lurt som det ble gjort etter Utøya. Nemlig å bruke Utrykningspolitiet sine ressurser. Det er en ressurs som ikke inngår i politidistriktenes daglige kapasitet, og som kan omdisponeres for en kortere periode for å bistå i en prekær situasjon i Oslo politidistrikt, sier konstituert politimester i Vestfinnmark politidistrikt, Torbjørn Aas.

LES OGSÅ: Vil ha parkeringsvakter mot voldtektsbølgen

Finn Arne Hvalbye mener at Storberget nå driver en form for brannslukning i stedet for å skaffe varige løsninger.

– Hvis han ikke er kjent, da blir jeg litt bekymret. Vi har prøvd både lokalt og sentralt i Politiets Fellesforbund å realitetsorientere politikere, blant annet justiskomiteen. Vi ser det nå: Ekstraordinære hendelser, da begynner politiorganisasjonene å vakle. Det er bekymringsfullt, sier hovedtillitsvalgt i politiforbundet i Vestoppland.

LES OGSÅ: 18 erfarne politietterforskere har sluttet i Oslo siden i fjor

LES OGSÅ: Borgervernalliansen vil følge jenter hjem