Robin Van Persie (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Robin Van Persie (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Premier League-runden for nerdene

Her er den tiende Premier League-runden i navn og tall.

Det ble scoret 39 mål denne Premier League-runden. Rekord for sesongen. 20 av dem ble scoret av bortelaget. Det er flest bortemål i en runde siden november 2004.

Manchester City tangerte sin klubbrekord med sin 10. strake hjemmeseier i ligaen.

Manchester City er det første laget i Premier League til å score to eller flere mål i samtlige ti første ligakamper. Det er første gang et lag klarer det siden Burnley gjorde det samme i 1961.

Chelsea slapp inn fem mål på hjemmebane for første gang i Premier League, og for første gang siden de tapte de tapte 5-2 mot Liverpool i 1989.

Robin van Persie scoret sitt 15. bortemål i 2011. Flest bortemål på et kalenderår i Premier League.

Frank Lampard scoret mot Arsenal for første gang på 17 forsøk. Sist han scoret mot The Gunners var på Boxing Day i 2001. Målet hans var Chelseas 6000. ligamål.

Blackburns start-ellever mot Norwich hadde en snittalder på 25 år og 192 dager. Det er den yngste Blackburn-elleveren i Premier League siden 1999.

Bolton har tapt åtte av sine siste ti ligakamper for første gang siden 1902/03-sesongen. Den sesongen endte i nedrykk.

Norwich og Blackburn er de to eneste lagene i Premier League som fortsatt har til gode å holde nullen.

Manchester United har vunnet seks strake kamper der Javier Hernandez har scoret det første målet.

Manchester City og Newcastle er de eneste i Premier League som ennå ikke har tapt. Huddersfield er det siste av de som fortsatt er ubeseiret i ligaen. Huddersfield nærmer seg arsenals rekord på 49 ubeseirede kamper. League One-laget har 41 ligakamper uten tap, og manger en kamp på Nottingham Forest rekke på 42 fra 1978, og åtte kamper på Arsenal.

Blackburn scoret tre på bortebane for kun tredje gang på de siste fire årene.

Connor Wickham er sesongens yngste målscorer i Premier League og Sunderlandfs yngste målscorer siden Michael Birdges i 1996.

Robin van Persie pøser inn mål. Men ingen har heller truffet stengene oftere enn nederlenderen siden 2008. Hele 19 ganger.Fem flere enn Steven Gerrard på andreplass.

Apropos stolpetreff. Mot WBA traff Stewart Downing aluminiumen. Det var Liverpool 10. stolpetreff denne sesongen. Klart flest i Premier League.

QPR har ligget under med to mål 41 ganger i Premier League. De har aldri klart å komme tilbake – ikke engang for å få uavgjort.

Det er elleve måneder siden en spiller har scoret begge veier slik Danny Graham gjorde i helgen.

Swansea ble siste lag i ligaen til å slippe inn mål på hjemmebane.

Tottenham er ubeseiret hjemme i de siste 17 London-derbyene i Premier League siden de tapte 3-1 mot Arsenal i september 2007.

Charlie Adam scoret på sitt åttende straffespark siden Premier League-starten forrige sesong. Ingen andre har flere enn fem. Kenny Dalglish fikk sin første seier mot Roy Hodgson i sitt fjerde forsøk.

Ingen i Tottenhams start-ellever har fått gult kort i noen av lagets tre siste ligakamper.

Chelsea har nå sluppet inn 15 mål etter ti Premier League-runder. Like mange som Chelsea slapp inn hele sesongen 2004/05 i José Mourinhos første hele sesong.

Clint Dempsey scoret sitt 36. ligamål mot Wigan. Dermed tangerte han Brian McBride som tidenes mestscorende amerikaner i Premier League.

Demba Ba scoret tidenes første Premier League-hat trick på Britannia.