storeberget-voldtekt-F - Storberget tilbakeviser kritikken

Justisminister Knut Storberget tilbakeviser kritikken om at politiet ikke tar voldtekter på alvor, men lover samtidig flere nye tiltak for å stanse bølgen av overfallsvoldtekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storberget gir Oslo-politiet støtte for det arbeidet de gjør med å bekjempe de mange overfallsvoldtektene i Oslo den siste tiden. Likevel har han sammen med ledelsen i Politidirektoratet kalt Oslos politimester Anstein Gjengedal inn til et møte på fredag for å diskutere tiltak og ressurser.

– Jeg synes Oslo-politiet har fått en rekke svære utfordringer. De etterforsker terrorsaken, har halvert villainnbruddene og ryddet Plata. De fortjener stor anerkjennelse for denne innsatsen, sier Storberget og legger til at det må en forsterket politiinnsats til å for å redusere voldtektene.

– Vi gjør hva vi kan, og det settes inn ekstra trykk på dette nå, sier Storberget.

Uttalelsene fra Storberget kom etter at han besøkte Kripos sin spesialgruppe for etterforskning av voldtekter. Gruppa som ble etablert i 2010, teller i dag ni personer, men vil fra neste år bestå av 16 etterforskere som skal analysere alle voldtektssaker i Norge. (©NTB)