emma french (Foto: Mark Sutherland / SWNS/SWNS)
emma french (Foto: Mark Sutherland / SWNS/SWNS)

Fødselen var i gang da Emma (20) tok oppkjøring

Likevel sto hun på oppkjøringen og kjørte selv til sykehuset etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire rier underveis stoppet ikke Emma French fra å ta førerkortet, skriver Daily Mail.

– Fast bestemt

30. august var det fortsatt én måned igjen til fødselen, men da 20 år gamle Emma våknet midt på natten, var vannet gått.

Det passet dårlig ettersom hun skulle ha oppkjøring samme dag.

Etter å ha rådført seg med både familien og kjæresten, valgte hun å overse alle advarsler og dro til biltilsynet i Livingston i Skottland for å gjennomføre oppkjøringen.

– Alle sa at jeg måtte reise til sykehuset, men jeg hadde ventet så lenge på denne oppkjøringen at jeg var fast bestemt på å få det gjort, sier French til Daily Mail.

Hun hadde tidligere i år strøket på oppkjøringen og ville gjerne ha lappen før datteren ble født.

Les også: Strøk på oppkjøringen – tatt bak rattet på vei hjem

Sa ingenting til sensor

Uten å si et knyst til verken kjørelæreren eller sensoren, satte hun seg bak rattet og kjørte så godt hun kunne. For fødselen var kommet så langt at hun fikk rier hvert tiende minutt. I løpet av den 45 minutter lange kjøreturen måtte hun bite i seg smerteskrik fire ganger, for å ikke gjøre sensoren mistenksom.

– Jeg turde ikke fortelle til sensoren at fødselen var i gang, i tilfelle han ville avlyse, sier French.

Med ti av 16 mulige feil besto hun prøven og kunne lykkelig kjøre fra biltilsynet med førerkortet i lommen.

Kjørte selv til sykehuset

Første kjøretur gikk imidlertid ikke til sykehuset, men til besteforeldrene for å fortelle de to gledelige nyhetene. Deretter avslo hun tilbud om å bli kjørt til fødeklinikken og satte seg istedet bak rattet selv, ivrig etter å kjøre med det splitter nye førerkortet i lommen.

Vel framme på sykehuset viste det seg at hun hadde en åpning på tre centimeter. Etter seks timer fødte hun en velskapt jente.

– Sykepleierne på sykehuset ble veldig forvirret, for jeg fikk gratulasjonskort både for babyen og førerkortet, sier French.

Den nybakte mammaen/sjåføren har siden også kjøpt sin første bil og gleder seg til å fortelle fødselshistorien til datteren når hun blir stor.