HVEM ER HAN? Denne gigantiske legomannen dukket uforklarlig opp på en strand i Florida. (Foto: Scanpix)
HVEM ER HAN? Denne gigantiske legomannen dukket uforklarlig opp på en strand i Florida. (Foto: Scanpix)

Mystisk legomann dukket opp på strand

Den gigantiske legomannen ble funnet på en strand i Forida. Nå er han satt i arrest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen vet hvordan en 45 kilo tung og 2,4 meter høy legomann dukket opp på Siesta Key-stranden i Florida 25. oktober.

Det spekuleres i om den ble skylt i land, eller om noen har plassert den der. Og hvis noen har plassert den der, har de da et budskap de vil formidle?

Et kunstprosjekt?

På legokroppen står det: «No real than you are» eller omtrentlig oversatt: «Ikke virkelig enn du er» Om den litt klønete engelske gramatikken kan tyde på at noen som ikke har engelsk som morsmål står bak lego-stuntet vites ikke. På ryggen står tallet 8 og navnet «Ego Leonard».

Tv-kanalen ABC har sporet opp en nederlandsk kunstner ved dette navnet. På nettsiden «Prescription Art» finner man flere malerier av legofigurer.

En Legoland-park åpnet i Winter Haven som ligger 110 kilometer nordvest for Siesta Key. I en uttalelse til sheriffens kontor benekter LEGO-gruppen enhver befatning med saken.

Ifølge ABC har store legofigurer tidligere skylt i land i England og Nederland.

Les også: Nathan droppet advokatjobben for å bygge lego

Legomannen i arresten

Sheriffen i Sarasota County, Tom Knight, sier til nyhetsbyrået AP at legomannen er satt i arrest, og vil bli værende der i 90 dager.

Imens vil myndighetene prøve å finne ut hvem eieren er. Foreløpig ser kunstneren «Ego Leonard» ut til å være det beste sporet.

Men politiets restriktive holdning irriterer den lokale turistindustrien i Sarasota. All oppmerksomheten legomannen har fått, gjør at de ønsker å bruke den som et turistmål.