karinaalf
karinaalf

– Jeg gleder meg til å se alle andre, men ikke meg selv

Laukvik står på hodet før første episode av «Da damene dro». SE VIDEO!

I kveld klokken 20.00 er det klart for første episode av en ny sesong av «Da damene dro» på TV 2. Denne gangen er det mennene i fiskeværet Laukvik med 450 innbyggere som får seg en utfordring når damene forlater bygda til fordel for sydentur til Portugal. – Jeg er så nervøs. Sommerfugler er bare blåbær i forhold til det jeg føler i magen nå. Vi sitter nært utgangen, så blir det for ille så får vi bare løpe ut og ta første fly til Bahamas.

Les også: TV 2 tømmer hele bygda for damer

Nervøse før TV-premiere

Nå er laukvikingene nervøse før premieren og det å se seg selv på TV.

– Det blir fryktelig rart. Jeg gleder meg til å se alle andre, men ikke meg selv. Det blir kjempe, kjempe rart. Det er ganske mye nerver akkurat nå. Jeg har en mistanke om at vi kommer til å bli vist i dag. Men gjort er gjort og spist er spist. Vi får stå for det. Det blir sikkert bedre i morgen, sier Karina Engberg nervøst før hun skal se den første episoden.

Se stemningsrapport på Laukvik i videoen øverst!

– Er det noe du er engstelig for skal komme på TV?

– Jeg er litt redd for at jeg bli sett som følelseskald fordi jeg gråt ganske masse. Da kan det være at jeg dytta bort mannen min fordi jeg ikke ville gråte på TV. Det tror jeg kanskje de har bygd litt på. Jeg gråt veldig mye i starten da de var hjemme hos oss, og det skyldtes en flyskrekk. Men jeg kom meg ned og jeg lever enda.

karina_230
karina_230

SE OGSÅ:Da Damene Dro-Karina med flyskrekk: Bet medpassasjer på vei til eget bryllup

– Dette har jeg ventet på i flere uker

En annen vi blir kjent med i kveldens episode er Alf Ingar Lind som må drive Laukviks eneste pub mens kona er borte. Til vanlig er det hun som driver puben, og det kommer til å by på store utfordringer for Alf Ingar.

Nå gleder han seg til å se resultatet av all filmingen som ble gjort i sommer.

– Jeg er så spent at jeg vet nesten ikke hvordan det skal gå lenger. Dette har jeg ventet på i flere uker. Dette blir kjempemoro! Jeg er veldig spent på hvordan ting er satt sammen. Jeg vet jo at de har filmet masse, men vet jo ikke hvordan ting blir satt sammen.

Se også: Her er det verste øyeblikket for «Da damene dro»-Brit

– Blir det for ille så får vi bare løpe ut

Også Hege og Kenneth Pettersen sliter med premierenerver.

– Jeg er så nervøs. Sommerfugler er bare blåbær i forhold til det jeg føler i magen nå. Vi sitter nært utgangen, så blir det for ille så får vi bare løpe ut og ta første fly til Bahamas, mener Kenneth mens Hege fortsetter:

– Vi ber en stille bønn til klipperne. Hvordan er dette satt sammen? Hva er det som sendes ut i verden? Hva er det vi skal få se? Det er mange måter å sette sammen en film på. Det vet vi. Vi har gitt bort kontrollen til noen andre som skal lage en film om oss. Det er helt spesielt.

hegeken
hegeken

– Hva har «Da Damene Dro» å si for Laukvik som bygd?

– Dette er en fantastisk mulighet til å få et oppsving i Laukvik. Vi ønsker flere innbyggere og flere unger på skolen. Vi vil øke i folketall. Vi vil ikke ramle sammen. Vi hadde en knekk på 80-tallet der vi mistet en del innbyggere. Vi vil ha et stabilt liv, fordi vi vil fortsette å være her. En positiv framstilling av bygda kan få positive konsekvenser for utviklingen av byda. Vi er veldig glad i Laukvik, smiler Hege.

Se «Da Damene Dro» tirsdager på TV2 klokken 20.00! Du kan også se programmet på TV 2 Sumo (krever abonnement).