ny3-hellas-avstemn-økonomi-F - Hellas' statsminister vil be om støtte fra folket

Den greske regjeringen vil ha en folkeavstemning om de nye økonomiske krisetiltakene som EU-landene gikk inn for på toppmøtet i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi stoler på innbyggerne, vi tror på deres dømmekraft og vi har tiltro til deres beslutning, sa statsminister Giorgos Papandreou mandag kveld.

– Det greske folkets mening vil bli avgjørende for oss. Ønsker de å innføre den nye avtalen, eller vil de gå imot den? Hvis det greske folket ikke ønsker den, kommer den ikke til å bli gjennomført, fortsatte statsministeren.

Han ga imidlertid ingen ytterligere detaljer om folkeavstemningen, som vil bli den første i landet siden grekerne stemte for å avskaffe monarkiet i 1974.

Den greske finansministeren Evangelos Venizelos sier imidlertid at avstemningen ikke skal avholdes før alle detaljene om EU-landenes krisetiltak er på plass.

Papandreou skal også ha sagt til sine partifeller at han vil be om et tillitsvotum i nasjonalforsamlingen. Ifølge greske tjenestemenn kan denne voteringen skje allerede i løpet av uken, skriver Reuters. (©NTB)