VOLDTEKTSBØLGE: Åtte menn er pågrepet i forbindelse med seks anmeldte overgrep i Oslo i helgen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
VOLDTEKTSBØLGE: Åtte menn er pågrepet i forbindelse med seks anmeldte overgrep i Oslo i helgen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Etterlyser nordmenn i forbindelse med overfallsvoldtekt

Åtte menn pågrepet i forbindelse med seks anmeldte overgrep i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo mottok i løpet av helgen fire voldtektsanmeldelser og to anmeldelser som dreier seg om seksuell handling uten samtykke. I en pressemelding mandag ettermiddag opplyser politiet om status i sakene:

En jente i slutten av tenårene skal ved 02.00-tiden natt til søndag ha blitt voldtatt av to menn i trappa ved Vaterlands bru mot Vaterlandsparken mellom Oslo Plaza og Grønland. Ingen er pågrepet i saken, men politiet opplyser om at de jakter på to menn som begge er mellom 170–175 cm høye, lyse i huden og snakket oslodialekt.

«Sossete stil»

Fornærmede har beskrevet at den ene personen hadde blondt, brunt hår, litt skjegg, jeans, hvit skjorte og en ring i øret som hadde laget et lite hulrom i øreflippen. Den andre personen hadde brunt, krøllete, halvlangt hår og var kledt i trange, mørke jeans og marinablå genser. Offeret beskriver at denne personen hadde en «sossete stil».

Politiet vil forsøke å innhente overvåkingsvideo i denne saken.

Les også: Oslo-politiet sier kapasiteten er sprengt

Tatt for nachspielvoldtekt

To menn i 30-årene er pågrepet etter at en kvinne i begynnelsen av 20-årene skal ha blitt voldtatt på et nachspiel i en leilighet på Bislett i Oslo natt til søndag. Den ene siktede er norsk statsborger, født på Sri Lanka. Den andre er svensk statsborger født i Iran.

Les også: Gikk i fakkeltog mot voldtekt: Oslo-folk tok natta tilbake

– Begge de siktede vil bli avhørt i dag før politiadvokaten vil vurdere hvorvidt de skal fremstilles for varetekt. Åstedet er avsperret og det vil bli utført kriminaltekniske undersøkelser i løpet av dagen, opplyser Oslo-politiet.

– Voldtatt etter internettmøte

En mann er pågrepet etter at en kvinne i 20-årene skal ha blitt voldtatt i mannens leilighet på Sandaker i Oslo natt til lørdag. Kvinnen hadde møtt siktede frivillig hjemme hos ham etter at de hadde opprettet kontakt på internett.

– Siktede er en etnisk norsk mann i 20-årene som ble avhørt og dimittert søndag, opplyser politiet.

Les også: Her er politiets kart over voldtektene i Oslo

En kvinne i 20-årene skal ha blitt forsøkt tvunget til oralsex i en pirattaxi ved 02.30-tiden natt til søndag på nedre Grünerløkka. Fornærmede beskriver gjerningsmannen som mulig somalier, ganske lys i huden og ca. 40 år gammel. Han skal ha kjørt en mørk Mercedes av eldre modell. Politiet vil forsøke å sikre seg overvåkingsvideo i forbindelse med saken.

Politiet har også mottatt anmeldelser etter at to 16 år gamle jenter skal ha blitt befølt på Oslo S lørdag kveld klokken 19.18. Fem gutter i alderen 16 til 20 år fra Pakistan og Afghanistan er pågrepet i saken. Én ble løslatt etter avhør i går, mens de resterende fire ble løslatt mandag. Politiet har sikret overvåkingsvideo i denne saken.